‘PLAČEM OD BIJESA!’ Ruža Tomašić: Skandalozni prizori iz Vukovara

Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Vukovarsku Kolonu sjećanja i ove godine budno prati europarlamentarka Ruža Tomašić, zadovoljna time što se ona ipak odvija bez obzira na teze onih koji su smatrali da je se zbog epidemiološke slike Hrvatke treba odgoditi.

”Neki bi htjeli da se to sve zaboravi, cijeli Domovinski rat, takvi ga nazivaju građanskim, to je za mene nedopustivo”, tvrdi naša sugovornica kojoj je zasmetalo bacanje vijenca u Dunav za srpske žrtve, jer to smatra neprimjerenim.

”Ako smo krenuli tim putem očekujem da se onda 10.travnja bace vijenci za sve ustaše i domobrane”, sarkastična je Tomašić koja nije ravnodušna kada gleda na prizore iz Grada heroja.

”Suze mi idu na oči, ali od bijesa. l nakon toliko godina mi poput budala idemo kroz tu kolonu, ali što je sa agresorima, kako je došlo do te kolone? Mi to ignoriramo! Pa nisu nas marsovci pobili, sjećamo se žrtava, ali ne tražimo odgovornost zločinaca, to je za mene prestrašno posebno kada gledam prizore majki koje traže svoje sinove, djece koja traže kosti svojih očeva, žena koje traže svoje supruge”, ogorčena je Tomašić koja predsjednika Zorana Milanovića naziva egomanijakom, dok Plenkovića uspoređuje s razmaženim derištem. ”Vani nam se rugaju zbog njihovih sukoba i prepirki, neka se nađu i dogovore”, savjetuje Tomašić koju je posebno zasmetao i komentar Bojana Glavaševića na Merčepovu smrt. ”On ničime nije zaslužio da bude saborski zastupnik i da ima imalo suosjećanja i kulture znao bi da se o mrtvima nikada tako ne govori”, zaključuje Tomašić.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI