PETERNEL O MILANOVIĆU I AKTIVISTICAMA: ‘Činjenica je da je u pravu, govori im što ih ide! I one na njega idu brutalno’!

Screenshot

Početak tjedna obilježile su dvije žestoke razmjene “teškom verbalnom artiljerijom, svoje stavove su ukrstili Zoran Milanović i aktivistice udruge B.a.B.e, a potom i predsjednik Udruge glas poduzetnika Hrvoje Bujas i zastupnica Radničke fronte Katarina Peović.

Zanimljivo je da ni Milanović ni Bujas nisu previše birali riječi, a politički analitičar i član Domovinskog pokreta Igor Peternel smatra da su rekli ono što je njihovim oponentima i trebalo reći.

Milanović je išao brutalno jer one na taj način idu često na njega. On im je u svom mandatu podosta dao krila, vjerojatno se osjeća odgovornim za sve te udruge koje su nastale, bio je njihov ‘Djed mraz’, a sad je na njih jako ljut. Ali, zapravo, činjenica je da je u pravu jer objašnjava da njihovo djelovanje u prošlosti bilo poprilično štetno za demokraciju u društvu, a danas ne možemo govoriti niti da su štetni ni korisni. Po meni, njihovog doprinosa društvu zapravo i nema”, naglašava Peternel.

Dodao je još da se radi o ostatku ostataka nevladinih udruga koje su sada preselile na bolje plaćene pozicije.

Skoro svi istaknuti predstavnici tih organizacija su se preselili u Sabor. Oni su shvatili da je danas uloga ovog parapolitičkog civilnog društva završena. Bio sam u civilnom društvu i znam kako funkcionira. Može egzistirati i egzistiralo je ozbiljno samo u tranzicijskom periodu kada je država ulazila u neke europske asocijacije, a oni su to koristili kao dio pritiska na vlasti. ‘Ili ćete učiniti kako mi hoćemo, ili ćemo vas tužakati prema van’. Sada kad smo dio EU-a, NATO-a, civilno društvo izgubilo je svoju moć. Oni viđeniji ljudi su to shvatili, svi su se preselili u Sabor, a ovi koji su ostali postoje samo sebe radi da bi crpili državni proračun. Koliko im država daje, toliko će postojati”, dodaje.



Kad je riječ o Bujasu i ‘spuštanju’ saborskoj zastupnici Radničke fronte, kaže da je to druga priča.

“On vodi organizaciju koja je povezana da bi štitila interes poduzetnika i po meni oni rade sasvim dobar posao. Mislim da im gospođa Peović nije dostojan protivnik. Ona vodi nekakvu staru rigidnu politiku koja nije povezana s vremenom i realitetom u kojem živimo. Da sam na mjestu Bujasa, ne bih ulazio u polemiku”, poručio je Peternel.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI