PETEK POSLOVAO S JOŠ JEDNIM GRADONAČELNIKOM! Ime koje vas neće izenaditi

Uskokovi istražitelji ovih dana imaju pune ruke posla. Osim što se bave uhićenim šefom Janafa Draganom Kovačevićem u fokusu im je i velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić, ali i SDP-ov gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić.

Njima je, sumnja se osnivač i vlasnik tvrtke Elektrocentar Petek, Krešo Petek, davao milijunski mito za realizaciju svojih poslova. Barišića se tako tereti da je od rujna prošle godine u Zagrebu i Gorici u dogovoru s Petekom poduzeo sve radnje nužne da se njegovoj tvrtki u otvorenom postupku jednog javnog nadmetanja procjenjene vrijednosti nabave 97,3 milijuna kiuna dodijeli izvođenje tih radova.

No, Petek je poslovao s brojnim lokalnim dužnosnicima, ministarstvima, državnim tvrtkama i javnim poduzećima, ali i sa Gradom Zagrebom. Ovaj najbogatiji žitelj Ivanića od 2016. pa sve do prošle godine s Gradom Zagrebom sklopio je čak 44 posla teška 39 milijuna kuna.

No, za razliku od svojih kolega iz Gradiške i Gorice, izgleda da je gradonačelnik Milan Bandić ostao imun na korupciju i Petekove ponude jer se njegovo ime za sada u spornim istragama i aktivnostima koje se raspliću po javnom prostoru ne spominje.
Facebook Comments

Loading...
DIJELI