PAVO KOSTOPEČ PROZVAO MOŽEMO: Smjena ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak bila je prisilna?

Screenshot VL

Pavo Kostopeč kandidat je za predsjednika zagrebačkog HDZ-a, a u utorak je prozvao platformu Možemo! i gradske vlast zbog smjene ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak, piše N1. 

Smatra da su smjenom ravnatelja zbog svjetonazorskih stavova potvrdili kako provode ideološku politiku protivno zdravstvenom interesu djece.

Kostopeč je istaknuo da se zalaže za zaštitu struke i stručnjaka te izbor dokazano uspješnog novog vodstva te da je smijenjeni ravnatelj javno rekao kako je od platforme Možemo! prisiljen na ostavku tek nekoliko dana pošto je izabran na javnom natječaju.


“Cijeli natječajni proces obiluje kontroverzama i zato je konačni ishod još skandalozniji za aktere platforme ‘Možemo!’, porazan za zaposlenike, za sve nas Zagrepčanke i Zagrepčane, a ponajviše za djecu i roditelje koji već više desetljeća s punim povjerenjem pronalaze u bolnici Srebrnjak sigurnu i uspješnu zdravstvenu skrb”, rekao je.

Gradskim vlastima predbacio je i što su Tomislava Lauca i Ivanu Novoselec, koji su bili donatori izborne kampanje Možemo!, par mjeseci nakon izbora imenovali u novo Upravno vijeće bolnice Srebrnjak i time, tvrdi, proizvele  evidentan sukob interesa usprkos javnim upozorenjima.Potom je, kaže Kostopeč, Upravno vijeće za ravnatelja odabralo Darka Richtera, kuma predsjednice tog tijela Sanje Kolaček za koju je rekao da se navodno izuzela iz intervjua, ali da je sudjelovala u cjelokupnoj proceduri izbora novog ravnatelja.

“Kada su konačno kontaminiranim procesom ipak izabrali dokazanog stručnjaka besprijekorne karijere na čelo bolnice, nakon par dana sami pokreću njegovu smjenu, metodama prisile”, rekao je Kostopeč, navodeći da smjena nije pokrenuta iz stručnih razloga ili nepoštivanja zakona, već zbog njegovih javno iznesenih svjetonazorskih stavova.

Naglasio je da bilo tko izabran putem zakonski provedene procedure ima puni legalitet, pri čemu ideološka pripadnost ne može biti razlog njegove eliminacije.

Poručio je i da novu gradsku vlast nisu smetali “eklatantni sukobi interesa ni kumske veze, ali ih je terminalno zasmetala ideološka pripadnost izabranika”, što je po njemu potpuno neprihvatljiv koncept, posebice kada se radi o visoko stručno profiliranoj ustanovi koja se bavi djecom.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI