OVO NAM SADA NIJE TREBALO! Marić izbezumljen: Plenkovićev posljednji potez ga šokirao

Goran Mehkek/CROPIX

Dvije nove, i dvije rabljene letjelice, sažeti bi se tako mogla ponuda koju je Hrvatska dobila za nabavu novih borbenih aviona. I dok se o ponuditeljima ipak ponešto znade, nije poznato koliko će nas eskadrila od 12 zrakoplova koštati.

Nije nepoznanica da je propala izraelska ponuda rabljenih F-12 država trebala stajati oko pola milijarde kuna, pa je iz toga jasno zaključiti da bi novi avioni ipak trebali biti nešto skuplji, što je dakako razumljivo, s druge strane mnogi se pitaju je li razumno u ovim korona kriznim vremenima koja će se relektirati na nacionalnu ekonomiju srljati u poslove ovoga tipa.

Pita li se premijera Plenkovića, ili pak resornog ministra Banožića problema po tome pitanju nema, no, dok oni u ovoj nabavi ne vide financijske poteškoće, ministar financija Zdravko Marić je na iglama. Njegovi suradnici i sami se pitaju od kuda Hrvatskoj sredstva za ovaj posao kojeg Plenković dogovara te napominju kako i bez toga troška ne znaju kako će preživjeti krizu koja je pred nama.

BDP je u drugom tromjesečju pao za 15,1 posto, građane će uskoro zagušiti ovrhe, stiže i val otkaza, obnova Zagreba i bezbroj drugih troškova koje je nemoguće predvidjeti pa se stoga Marić pribojava i zbog potencijalnih socijalnih nemira do kojih bi mogla dovesti korona kriza koja će se manifestirati i na zatvorene u državnim i javnim službama.

Spokojni u narednom periodu mogu biti tek umirovljenici, no rasta plaća u javnim službama neće biti, a sindikati radi toga ne kriju nezadovoljstvo. Nezadovoljni su i zdravstveni radnici koji se sve teže nose s krizom koja ih je zadesila, a premda to nitko od njih neće reći na glas u Marićevom resoru ipak potiho priznaju da je ova nabavka ipak mogla sačekati neka bolja vremena.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI