OVO MOŽE SRUŠITI VLADU?! Kako je ‘veliki vođa’ Plenković uspio ušutkati ‘ministričiće’? Peternel je spreman sve riskirati…

Screenshot

“Mjere koje je u petak predstavio Andrej Plenković, izraz su njegove panike i straha”, izjavio je u Bujici, na Z1 televiziji, predsjednik Odbora za ljudska prava Domovinskog pokreta, dr. Igor Peternel.

“U proljeće, kada smo imali značajno manji broj zaraženih, uveli su apsolutni moratorij na ovrhe za građane, a sada, kada imamo četiri tisuće zaraženih, a možda i desetak tisuća – s obzirom da pandemija više nije pod kontrolom, nema govora o moratoriju na ovrhe,” komentirao je Peternel i zaključio: “U proljeće su to radili isključivo iz predizbornih razloga, a kada je kampanja završila, lakovjerni građani izabrali su Plenkovića i njegovu ‘koaliciju bratstva i jedinstva’!”

Na pitanje je li on dao novo ime ‘hrvatsko-srpskoj trgovačkoj koaliciji’, Peternel odgovara: “Zvati ih trgovačkom koalicijom je, zapravo, pojednostavljena verzija. Ispada da oni samo zbog novca, primjerice, provode kulturnu politiku SDSS-a ili da im rješavaju tek komunalna pitanja, struju i vodu… To je pojednostavljena priča, s obzirom da oni, zapravo, provode politiku novog bratstva i jedinstva i u pitanju je njihov svjetonazor. Ako gledate u što su pretvorili proslavu ‘Oluje’, ako uzmemo u obzir posjet Varivodama i Gruborima, pa situaciju u Vukovaru, naročito skandal s Pupovčevim bacanjem vijenca u Dunav, onda je jasno da su sve digli na politički nivo, koji će kulminirati otvorenom suradnjom HDZ-a i SDSS-a na lokalnim izborima u Vukovaru.”

PETERNEL O MJERAMA: PLENKOVIĆA JE UHVATILA PANIKA, A NJEGOV STRAH OD GUBITKA VLASTI PLATIT ĆE GRAĐANI!

Voditelja je zanimalo kako da Kina ima gospodarski rast i uspješno je izašla iz koronakrize, a Plenković, koji je njihov veliki prijatelj i omogućio im je da grade Pelješki most, nije Kineze pitao za savjet u uspješnom okončanju pandemije, koja je krenula upravo iz Kine: “Prvo su nam govorili da nam maske ne trebaju. Onda su, odjednom, maske stigle zrakoplovima iz kineske nabave, što smo skupo platili… No, mediji, čiji su urednici bili na razgovoru kod Plenkovića, naglašavali su kako smo kinesku pomoć dobili osobnim zalaganjem premijera… Dobro znamo kako to s Kinom funkcionira…”.



Uspoređujući zatvaranje uoči parlamentarnih izbora i novo, koje je Plenković predstavio u petak navečer, izvanrednim obraćanjem naciji, Peternel je konstatirao: “Na proljeće su nametnuli strah građanima zato da lakše pobijede na izborima. No, sada će teško to ponoviti jer strah osjećaju oni! Ukoliko dođe do kolapsa zdravstvenog sustava, ukoliko se zaista započnu puniti šatori, oni su svjesni da ih to, uz ovako tanku većinu od svega jednog glasa, može srušiti. Nažalost, ispada da njihov strah od gubitka vlasti, opet trebaju platiti građani, ovim potpuno paničnim mjerama!”

Igor Peternel se ne slaže s ujednačenim pristupom u primjeni vladinih mjera na području cijele države: -“Zašto u pojedinim dijelovima Hrvatske, u kojima nema problema s korona virusom – kao što su, primjerice, neki otoci ili Istarska županija, kao što su to i neki drugi dijelovi – zašto bi tamo sve trebalo biti zatvoreno?! Plenkovićeva vlada u borbu protiv pandemije nije htjela uključiti ljude koji različito razmišljaju pa da se mogu donijeti pravi zaključci i uspješne mjere… Oslonili su se isključivo na provjerene stranačke kadrove, koji su, u prvom redu, vodili računa o interesima vladajuće strukture, a ne građanima. U proljeće su zloupotrijebili krizu, kako bi sve podredili izborima, manipulirali su radnom nedjeljom, maskama, zatvarali i otvarali granicu sa Srbijom i BiH… Političkim manipulacijama doveli su do ozbiljne situacije i sada ih je uhvatila panika! I zato su ove mjere panične i veliko je pitanje hoće li uopće dati rezultate… Po svim epidemiološkim, ali i drugim parametrima, Plenkovićeva vlada je odavno izgubila kontrolu nad krizom, a kulminacija kojoj sada svjedočimo, nastupila je početkom desetog mjeseca.”

KAD BI VELIKI VOĐA REKAO DA JE NEBO LJUBIČASTO, A NE PLAVO, BAČIĆ BI SE ODMAH SLOŽIO!

Peternel je u emisiji objasnio i izlazak Domovinskog pokreta iz sabornice, ovaj tjedan te, usput, odgovorio na prozivke iz Plenkovićeve stranke: “HDZ-ovci me razočaravaju iz tjedna u tjedan. Nekada su imali puno bujniju maštu! Kada Bačić kaže da je nebo plavo, prije nego što se s time složim, moram dobro razmisliti, s obzirom da riječi dolaze iz HDZ-a… No, to što ću se s njime složiti, ne znači da smo u koaliciji, već da samo dijagnosticirali istu stvar. Na isti način, kompletna opozicija, od ljevice do desnice, shvaća da je vlast HDZ-a korumpirana i loša. Ni to ne podrazumijeva nikakvu koaliciju, ali podrazumijeva mogućnost zajedničkog napuštanja parlamenta, što Branko Bačić, očito, ne razumije ili je smiješno patetičan i loš u podmetanjima.

Na račun šefa parlamentarnog kluba vladajuće stranke, predstojnik Ureda potpredsjednika Hrvatskog sabora, dr. Miroslava Škore, se našalio: “Kad bi Plenković rekao da je nebo ljubičasto, Bačić bi se s time odmah složio, iako svi znamo da je plavo!”

“U HDZ-u ne postoji nikakav svjetonazor i oni u parlamentu više ne smiju raspravljati o ideološkom pitanjima”, tvrdi Peternel, a na pitanje, što ih onda drži na okupu, odgovara: “Okuplja ih isključivo želja za vlašću i kamerama! A neke okuplja i želja za stjecanjem materijalnih dobara… HDZ je stranka koja osigurava kapilarno korupcijsko djelovanje i zato, čak i bez poštenog izbornog rezultata, redovito opstaju ili na vlasti ili pri vlasti, dok cijenu plaća narod.”

GLOBALISTIČKI PREMIJER I NOVA VRSTA APSOLUTIZMA…

“Plenković je u HDZ uveo novu vrstu apsolutizma,“ kaže Peternel: “Pogledajte samo njegove ministričiće kako su se natjecali tko će snažnije pljucnuti na Milanovića, no, kada je Veliki vođa ocijenio da je sastanak s Milanovićem bio dobar, više nitko ne skače na predsjednika – i svi su kuš!”

Otkrio je i što premijer radi, kada ne namiguje zastupnicima u sabornici: – Kada se raspravlja o njemu, uvijek je na mobitelu. Nepristojno bulji u zaslon i dopisuje se… No, ne radi to zato što mu je dosadno nego je na vezi sa svojom PR službom! Oni prate live prijenos i sufliraju mu što da kaže!

“Radi se o čisto globalističkom premijeru, potpuno anacionalnom, koji isključivo provodi politiku Bruxellesa, sve od svjetonazorskih politika – pa do korone,”  smatra dr. Igor Peternel: “U Bruxellesu postoji nova podjela, nema tu više podjele na ljevicu i desnicu. Europa se dijeli na globaliste i suvereniste. U Poljskoj i Mađarskoj imate suverenističke snage na vlasti. Svjetska predvodnica suverenističkih snaga bio je odlazeći predsjednik Trump… Nema veze jesu li na vlasti negdje tzv. pučani li SDP, to je samo stvaranje privida i tobožnja rotacija, a zapravo, cijelo vrijeme vladaju globalisti. Što prije to shvatimo, prije će doći do konsolidacije suverenističkih snaga i promjene.”

DOMOVINSKI POKRET USKORO OBJAVLJUJE IME KANDIDATA ZA GRADONAČELNIKA ZAGREBA!

Peternel je u Bujici govorio i o jačanju Domovinskog pokreta, koji je, čak i po tradicionalno nesklonim anketama, treća snaga u Hrvatskoj, a svakodnevno, diljem zemlje, osnivaju nove stranačke ogranke: “Plete se mreža po cijeloj Hrvatskoj i ozbiljno se pripremamo za lokalne izbore. Domovinski pokret će sa svojim kandidatima izaći svugdje i očekujemo dobre rezultate, mnogo vijećnika, obranu Vukovara i gradonačelnike u još dosta gradova!”

Nezaobilazna tema bili su izbori u glavnom gradu Zagrebu, a Peternel je potvrdio da će Domovinski pokret uskoro objaviti ime svog kandidata za gradonačelnika: “Zagreb je iznimno važan, po mnogima i ključan jer će tu biti koncentrirana najveća medijska pažnja. Gradonačelnik Zagreba je izuzetno bitna politička figura u Hrvatskoj, a osim simbolike, tu je i veliki proračun. Domovinski pokret je spreman, osnovali smo ogranke u svim gradskim četvrtima, osnivamo gradsku organizaciju i vrlo ćemo brzo dati svog gradonačelničkog kandidata.”

MOST NIJE POKAZAO INTERES ZA RAZGOVOR O ZAJEDNIČKOM NASTUPU S DP-om NA IZBORIMA U ZAGREBU?!

Voditelja je posebno zanimalo razgovara li Domovinski pokret o zajedničkom nastupu s Mostom na lokalnim izborima, posebno u Zagrebu: “Odgovorni smo ljudi i voljeli bismo postići sjajan rezultat, znamo da će u Zagrebu biti gužva i naravno da smo već neke neformalne kontakte pustili prema njima… Željeli bismo razgovarati s Mostom o zajedničkom nastupu, međutim, ne znam iz kojeg razloga, kod njih zainteresiranosti uopće nema!”

“Domovinskog pokreta aktualna se vlast najviše boji, a o kakvom je respektu riječ, najbolje se vidjelo u briselskim napadima premijera Plenkovića,” napominje Igor Peternel i zaključuje: ”Plenkovićev HDZ nije označio kao problem Most jer shvaćaju tko je za njih ozbiljna opasnost. Imamo ljude, imamo teren, imamo snažnu političku volju i zaista se nadam odličnom rezultatu na lokalnim izborima, a na Mostu je da se zapitaju zašto ne žele sudjelovati u vlasti jer ako idu zajedno s Domovinskim pokretom, sinergija jamči dolazak na vlast i preuzimanje odgovornosti u brojnim gradovima i općinama.”

“Most vjerojatno ima svoje razloge zašto žele ostati u opoziciji i takav je izbor njihovo pravo, ali neka građani to znaju pa će znati prepoznati snage koje žele i nude promjenu, kao i ljude koji su spremni riskirati sve da bi građani profitirali”, zaključio je dr. Igor Peternel.

Cijelu emisiju pogledajte ovdje:

Facebook Comments

Loading...
DIJELI