OSTAVILA GA 30-TAK GODINA MLAĐA PARTNERICA! Mateša više nije sa svojom Bojanom

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora i njegova 34 godine mlađa partnerica Bojana Maglaić više nisu zajedno. Par je navodno u dogovoru odlučio da svatko krene svojim putem, i to nakon deset godina veze. Godinama je Mateša plijenio pažnju hrvatske javnosti, gdje god se pojavio sa svojom atraktivnom partnericom, a osim toga ovog dugogodišnjeg predsjednika Hrvatskog olimpijskog odbora ionako prati stigma najvećeg domaćeg zavodnika. ”Nakon deset godina veze odlučila sam krenuti dalje”, otkrila je Bojana u razgovoru za Gloriju.

Najveći zavodnik u Hrvata u javnosti se u posljednje vrijeme rijetko pojavljuje, no unatoč tome uspjelo se saznati da je on jedan od onih koji su dali poguranac bivšoj hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović za ulazak u međunarodne sportske vode.

Inače, Zlatko Mateša, pravnik, bivši premijer i vaterpolist, godinama upravlja Hrvatskim olimpijskim odborom. Mateša utjecaj svakako gradi i kroz članstvo u nizu raznih grupacija poput Institute of Directors u Londonu ili pak Strategic Managment Society u SAD-u. Oni nešto revnijeg pamćenja sjećaju ga se kao pripravnika sa zagrebačkog Općinskog suda odakle je prešao u Zavod za izgradnju grada Zagreba. Nakon što je tamo stekao staž kao pravni referent, posao pronalazi u Ini gdje je jedno vrijeme radio kao savjetnik za pravne poslove da bi u međuvremenu postao direktor najprije pravnih i kadrovskih poslova, a zatim i direktor zajedničkih službi Ine.

Početkom 90-ih penje se do pozicije pomoćnika generalnog direktora Ine za upravljanje poduzećima u vlasništvu ove naftne kompanije čiji je generalni direktor bio njegov dugogodišnji prijatelj Nikica Valentić. U Valentićevoj vladi Mateša je bio ministar bez portfelja. Jedno je vrijeme vodio Ministarstvo gospodarstva. Godine 1995. Mateša je bio predsjednik Vlade, preuzimajući od Valentića premijersku fotelju nakon Bljeska i Oluje, predsjedao je nadzornim odborima PBZ-a, HEP-a, Croatia osiguranja, HRT-a, a na dužnost predsjednika HOO-a dolazi u listopadu davne 2002. Nakon toga još je tri puta izabiran na čelo ove organizacije koju i danas vodi, dok istodobno radi kao prodekan i predavač na Zagrebačkoj školi ekonomije i managmenta.

Facebook Commentsloading...
Loading...
DIJELI