OREŠČANIN O VLADAJUĆIMA BEZ TRUNKE MILOSTI Narod je vaš poslodavac, a vi ste naši zaposlenici

Foto: Cropix

Nove, relaksirane mjere su tu, a najviše pažnje svakako je privuklo otvaranje terasa ugostiteljskih objekata. Ponedjeljak je zagrebačke ugostitelje definitivno počastio lijepim, sunčanim vremenom i donekle ugodnom temperaturom, no u velikom bi se problemu mogli naći već prvom kišom i zahladnjenjem, a svjestan je toga i Dražen Oreščanin iz Udruge Glas poduzetnika.

“Bolje bi bilo da se dogodilo potpuno otvaranje jer je još uvijek dosta hladno. Ono što je jako bitno je to da kafići s mjerama iz nove odluke, a koje, između ostalog, uključuju veliki razmak između stolova, ne mogu rentabilno poslovati te će i dalje imati pad prihoda“, govori za Zagreb.info. 

Mnogi očekuju novo popuštanje, a Oreščanin, ako epidemiološka situacija nastavi biti dobra i pad zaraženih koronom padati, nada se kako bi već za dva tjedna ugostiteljima moglo biti omogućeno da u potpunosti otvore svoje lokale.

Nada se boljoj situaciji

Kada je o Vladinim potporama riječ, smatra kako bi ih ugostitelji trebali dobivati dok god to bude potrebno, a skrenuo nam je pažnju i na to da nisu samo ugostitelji zbog koronakrize u teškoj situaciji.

U problemima su se našle i druge djelatnosti, kao što su event industrija, povremeni prijevoz putnika i turističke agencije. Iako ne vidi u budućnost, govori, nada se boljoj situaciji, čemu bi i procijepljenost stanovništva u Hrvatskoj, kao i cijeloj Europi, trebala pridonijeti.



Što se tiče glazbe na terasama kafića, prema prvoj informaciji je bila potpuno zabranjena, a onda su krenula nagađanja kako će se ipak moći puštati glazba, no do određene jačine jer što je glazba glasnija, luči se više aerosola, objasnio je jednom prilikom ministar i šef Stožera Davor Božinović.

“Neka se umjesto glazbe na terasama puštaju pressice Stožera, to bi bilo najbolje, sigurno bi svi rado sjedali na kavu”, sarkastičan je Oreščanin. Vladi poručuje kako imaju dvostruke kriterije, a to je neprihvatljivo.

Tomislav Čorić je najgori ministar u povijesti 

“Za početak, kafići i teretane su bez jasnog objašnjenja proglašene mjestima gdje se širi zaraza, što nije fer. Isto tako, njihovo se licemjerje vidi i po tome što se povlašteni pripadnici elitne kaste cijepe preko reda, a za to snose samo moralnu odgovornost. Zatim, pojedina okupljanja su u redu, kao što su ona kod HNK i na Jarunu, ali i mise, gdje se krše epidemiološke mjere, dok s druge strane, protiv Glasa poduzetnika je podnesena prekršajna prijava zbog održanog prosvjeda, te smo dobili 20 tisuća kuna kazne, a još 10 tisuća Hrvoje Bujas kao odgovorna osoba. Eto, takvi me dvostruki standardi smetaju. Narod je vaš poslodavac, a vi ste naši zaposlenici”, poručuje vladajućima.

Za ministra Tomislava Ćorića govori kako je najgori ministar ikad, u povijesti, jer nema znanja niti staje na stranu poduzetnika, za koje bi se trebao boriti.

Na prosvjedu je okupljena masa skandirala i tražila Ćorića da odstupi s mjesta premijera, a Oreščanina smo pitali misli li da bi Alemka Markotić trebala odstupiti zbog svojih postupaka koje je javnost osudila te počela spominjati njezinu ostavku.

Podsjećamo, Markotić je cijepila svoju majku preko reda te bila na misi na kojoj se okupljeni nisu držali epidemioloških pravila onako kako je to propisano, konkretno razmaka.

“U demokratskoj bi državi narod trebao imati vlast, pa zato mislim da svi koji obnašaju javnu funkciju i zloupotrebljavaju je trebaju otići. No, tad se postavlja pitanje – tko bi ostao“, zaključuje Oreščanin iz Glasa poduzetnika.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI