ONI SU NASLJEDNICI ANDREJA PLENKOVIĆA! Mladi HDZ-ovi lavovi: Imamo intrigantan popis

Proteklog je vikenda održana 30. godišnjica osnutka Mladeži HDZ-a, a okupljenima se obratio aktualni šef mladeži Ivan Vidiš poručivši da se HDZ trudi dati prave odgovore i biti glas mladih u hrvatskoj politici.

“Trudimo se dati prave odgovore, biti glas mladih u hrvatskoj politici, ja bih rekao da smo u tome uspješni, povjerenje imamo i svake godine izlazimo s novim idejama, novim mjerama i trudimo se biti ovdje”, rekao je Vidiš novinarima ispred središnjice HDZ-a. Dodao je kako je Mladež HDZ-a generacija koja baštini tradicionalne vrijednosti, ali zasukanih rukava gleda prema budućnosti. I državna tajnica za demografiju i mlade Željka Josić naglasila je kako joj je drago što se mladi sve više uključuju u društvo, dok je HDZ-ov ministar rada i mirovinskog sustava ocijenio da 30-godišnji staž Mladeži HDZ-a znači da postoje rezultati rada te da HDZ ima svijetlu budućnost.

I doista, novi budući ministri i političari uistinu stasaju u mladeži vladajuće stranke, gdje se krije mnogo zanimljivih lica, o kojima se malo govori u javnom prostoru. Sam Vidiš sin je hrvatskog diplomata Davora Vidiša, a mladić je u stranci od 2011. godine, kada je članstvu pristupila i njegova mlađa sestra. U zagrebačkoj HDZ-ovoj mladeži glavnu riječ vodi Maksimilijan Šimrak, mladić kojega se povezivalo s Andrijom Mikulićem, koji je, tvrdilo se svojedobno, instaliran unatoč Plenkovićevu agitiranju za Frana Viduku. Među zlatnom HDZ-ovom mladeži krije se štošta – od studenata do menadžera, pa i onih koji se kolokvijalno nazivaju – uhljebima. Tako u osječko-baranjskom ogranku mladeži stranačke boje brani, Domagoj Mikulić, mladić koji u drugom mandatu upravlja županijskom mladeži. U Sabor je ušao prije tridesete godine, a, navodno, zasluge za to imaju i njegove dobre veze sa županom Ivanom Anušićem, koji se založio za tu mladu HDZ-ovu nadu.

Bivša uspješna tekvandoašica, a danas make-up artistica, Sanda Livia Maduna, HDZ-ova je šefica u Brodsko-posavskoj županiji i gradska je vijećnica u Slavonskom Brodu. Inženjer logistike, zaposlen u varaždinskoj tvrtki koja se bavi održavanjem i zaštitom javnih cesta, Sven Bunta,  ravna varaždinskim HDZ-om, a osim što se bavi fitnessom, uspješno pliva i u – manekenskim vodama. Sonja Celišćak, pak, ime je koje široj hrvatskoj javnosti ne znači previše, no ta mlada dama upravlja Koprivničko-križevačkom mladeži vladajuće stranke, uz to stiže i na posao u Podravci, gdje radi kao – Accounting Policies and Standards Manager.

U karijeri je radila i kao hostesa, a ujedno je i gradska vijećnica, a osim toga – vrlo je naklonjena modi. U međimurskom HDZ-u stoluje Ivan Borović, mladić koji dolazi iz obitelji koja se bavi poljoprivredom te su poznati po unosnoj proizvodnji lješnjaka. Sa svega 25 godina, prvi čovjek splitske mladeži, Filip Odrljin, postao je član Upravnog vijeća Lučke uprave Split, zbog čega se našao na udaru kritičara koji su smatrali da je riječ o uhljebničkim, stranačkim interesima.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI