OKRŠAJ MOĆNIH HDZ-OVKI: Što Branko Bačić ima s time?

Nakon održanih izbora za šefove lokalnih organizacija, u HDZ-u su užurbano krenuli s pripremama za nadolazeće lokalne izbore.

Slijedom toga u stranci se odvijaju velike turbulencije i kadrovske čistke koje su vidljive i u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u kojoj sve konce vuče potpredsjednik HDZ-a Branko Bačić.

Kao što je poznato na čelu ove županije jest HDZ-ov Dobroslavić, no izgleda da taj status župan Dobroslavić neće dugo uživati, budući da je Bačić po Plenkovićevom naputku krenuo u filtriranje stranke. Da na Dobroslavića ne računaju u vodstvu vladajuće stranke moglo se naslutiti i tijekom parlamentarnih izbora, kada mu nisu dali priliku da sudjeluje na listama za Sabor. Time mu je zapravo poslana poruka da je vrijeme da se umirovi, a sa tom porukom u HDZ-u su krenule borbe za Dobroslavićeva nasljednika.

Te su borbe zanimljive i utoliko što se za Dobroslavićevu poziciju bore dvije dame. Prva je aktualna županova zamjenica Žana Marević koja svoje političke ambicije navodno niti ne krije, štoviše, oni upućeni u zbivanja na jugu Hrvatske otkrivaju kako ona uistinu želi biti kandidatkinja za županicu. Slične želje ima i zaboravljena HDZ-ovka Sanja Putica, bivša saborska zastupnica, nesuđena ministrica i nećakinja znatno poznatije Dubravke Šuice. Ona se navodno baš s tim ciljem prije nekoliko mjeseci vratila u Dubrovnik iz kojeg je startala svoju političku karijeru.

Konačnu odluku o kandidaturi donosi Bačić, a mnogi vjeruju kako je lako moguće da se on prikloni Putici.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI