OGLASILA SE ODVJETNICA MIRELE ČAVAJDE: ‘Pojam eutanazije s ovim o čemu ovdje govorimo nema nikakve veze’

Foto: Screenshot / RTL

Odvjetnica Mirele Čavajde, Vanja Jurić istaknula je kako bi se drugostupanjska komisija trebala do petka očitovati o prigovorima na odbijanje prekida trudnoće. Kazala je kako se to ne može u ovom slučaju izjednačiti s eutanazijom.

“Feticid nije isto što i eutanazija, golema je razlika između ta dva pojma”, izjavila je Jurić Hini, a prenosi HRT.

“Pravno gledajući, eutanazija odnosi na osobu, čovjeka koji je rođen i nakon toga usmrćen iz različitih razloga”, dodala je odvjetnica Jurić.

“Mi ovdje govorimo o plodu, tako da pravno pojam eutanazije s ovim o čemu ovdje govorimo nema nikakve veze”, istaknula je.

Kaže da su u petak podneseni svi prigovori na rješenja prvostupanjskih komisija u četiri zagrebačke bolnice, a rok je osam dana da se očituje drugostupanjska komisija koja će odlučiti može li se prekid trudnoće u šestom mjesecu, u slučaju Mirele Čavajde, obaviti u Hrvatskoj.



Na pitanje hoće li Čavajda u utorak otići u Sloveniju, kamo inače hrvatski ginekolozi upućuju pacijentice u sličnim situacijama, odvjetnica odgovara da će Mirela do zadnjeg trenutka čekati u Hrvatskoj rezultate drugostupanjske komisije i nakon toga odlučiti.

Odbije li Čavajdu i drugostupanjsko etičko povjerenstvo u Hrvatskoj, ne postoji nikakva pravna dilema da se problem može riješiti u Sloveniji, poručuje odvjetnica Mirele Čavajde.

Ako se stvari nastave razvijati ovim tijekom kojim su se razvijale do sada, cijeli će slučaj imati pravni i sudski epilog, poručuje odvjetnica koja nije željela ulaziti u detalje daljnjih koraka ističući da im to u ovom trenutku nije prioritet.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI