ODZVONILO JE ŠTANDOVIMA U CENTRU ZAGREBA: ‘Nije dobro da se Trg pretvara u rezervnu tržnicu’

Wikipedia

U posljednje je vrijeme brojnim građanima zasmetao glavni zagrebački trg pun štandova što je i na svojem Facebook profilu komentirao Renato Petek zastupnik u Gradskoj skupštini.

“Čardak na trgu koji (opet) nije naš”, napisao je Petek na Twitteru uz objavljenu fotografiju glavnog trga.



Gradonačelnik Tomislav Tomašević je na konferenciji za novinare u utorak govorio o poljoprivrednom sajmu na Trgu bana Jelačića, o čemu je i razgovarao s ministricom poljoprivrede.

“Nije dobro da se Trg pretvara u rezervnu tržnicu”, rekao je gradonačelnik.

“To znači da neke manifestacije ne bi trebale biti tamo. Vidite da se prodaje odjeća, razne stvari, građani nas na to upozoravaju. Nismo izdavali nikakve dozvole otkad smo došli na vlast, to su dozvole koje su ostale od prije i mi ih ne možemo revidirati. Želimo zauzeti novu politiku prema korištenju javnih površina. Trg bana Jelačića je glavni trg i mogu se naći druge lokacije za takve prigode. Bilo je dosta kritika na to i ranije. Želimo zauzeti konzistentan stav koji će biti isti prema svima”, zaključio je Tomašević.

Hrvatska poljoprivredna komora (HPK) zatražila je sastanak sa zagrebačkim gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem, zabrinuta najavama o premještanju sajmova i drugih prehrambenih manifestacija iz centra grada.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI