NOVO POJAČANJE PLENKOVIĆEVA HDZ-A: ‘Lažni branitelj’ koji troši stotine tisuća kuna na ručkove

Foto: Pixsell

Vinko Zulim načelnik općine Seget na naslovnice se probio kao saborski zastupnik HDZ-a koji je priprijetio Katarini Peović iz Radničke fronte

No, i bez tih prijetnji Zulim je u svojem kraju dobro poznat pošto općinom ravna još od davne 1993-e godine.

Zulim je inače kao načelnik sklon reprezentativnim troškovima pa je tako recimo samo u 2018-oj godini potrošio skoro 300 tisuća kuna, od tog iznosa 124.562 kune otišlo je na hranu i piće.

Tog je ožujka 2018-te godine Zulim po restoranima i trgovinama na reprezentaciju potrošio 29.304 kuna, u travnju je bio nešto skrominiji pa je iz općinskog proračuna u ove svrhe otišlo oko 25 tisuća kuna. Ako stranački vrh na Zulima nije uvijek gledao blagonaklono on je u HDZ-u od početka devedesetih te je sa stranačkog trona ispratio sve predsjednike od Sanadera, do bivše premijerke Kosor pa sve do Karamarka, nakon kojega je u konačnici dočekao i Plenkovića.

Problematizirao se u javnom prostoru i njegov braniteljski status pa se tako govorilo da je riječ o lažnom branitelju i invalidu. Službeno, kao kao pripadnik MUP-a, prema Registru branitelja je proveo 491 dan u borbenom sektoru, što je bilo sporno jer od 1996. nije imao prekid radnog odnosa te je prihode ostvarivao neovisno o Ministarstvu.Osim što se problematizirao njegov braniteljski status, bivši općinski komunalni redar jedne je prigode priznao da svoj posao nikada nije obavljao već da je radio kao vozač načelnikova sina Marina koji je u to vrijeme trenirao u Hajduku. ”Po naredbi šefa svako jutro, od ponedjeljka do petka, vozio sam maloga u Hajduka. Nekada u sedam i pol, nekada u osam sati. I to službenim autom Općine, a kada je u pitanju gorivo, isto na račun Općine. Ono što je šef naredio, moralo se izvršavati. Dan prije bi mi se naredilo, sutra dođi u taj i taj sat, i tako godinama”, opisao je redar.

Kako se ta trakavica okončala nigdje nije zabilježeno, no zato medijske i internetske arhive bilježe načelnikov fizički obračun s fotoreporterom Slobodne Dalmacije.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI