NOVI KRAK AFERE JANAF? Poznati poduzetnik upozorio na dramatičan detalj!

Afera Janaf poprima sve šire razmjere pa se tako u javnom prostoru opet problematizira slučaj kada je umjesto slavonskobrodskoj tvrtki Đuro Đaković posao izgradnje naftnih spremnika ova tvrtka na čijem je čelu bio Dragan Kovačević dodijelila tvrtki King Ict u kojoj je karijeru gradio bivši ministar obrane Damir Krstičević.

Neobično je to što se ova tvrtka u tom trenu uopće nije bavila takvim stvarima, već je primarni posao navedenog poduzeća bila informatika.

Na nelogičnosti u ovom slučajhu još je lani upozoravao pooznati poduzetnik Nenad Bakić. “Umjesto Đure Đakovića ogromni posao s Janafom za izgradnju naftnih spremnika je dobio King ICT. Nitko nije proučio tko ga je u stvari i kako uopće izradio? Projekt je kasnije poskupio, a možete i uočiti tko se pojavio na otvaranju od ministara – Goran Marić, naravno”, otkrio je Bakić.

I uistinu, posao izgradnje terminala na Omišlju, vrijedan 240 milijuna kuna, povjeren je King ITC-u, ali je tada Kovačević objašnjavao kako je Đuro Đaković bio 30 milijuna kuna jeftiniji.

”Nisu u stanju to napraviti. Natječaj je potpuno čist, javni je natječaj, 30 milijuna kuna je bila jeftinija ponuda tog konzorcija”, tvrdio je Kovačević.No Bakić je upozoravao kako je nakon izbora jeftinijeg ponuđača cijeli posao poskupio, a Janaf je u konačnici u ovaj projekt investirao oko 280 milijuna kuna, odnosno deset milijuna kuna više no što je iznosila ponuda Đure Đakovića.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI