NOVA VELIKA ANKETA: Tomašević i dalje uvjerljivo prvi! Miroslav Škoro prati ga u stopu!

Prema drugom reprezentativnom istraživanju koje je za Z1 televiziju provela  agencija Akter Public na uzorku od 1340 ispitanika, koji su odgovorili na  anketna pitanja, u razdoblju od 30. travnja do 4. svibnja 2021., u drugi krug  predstojećih lokalnih izbora u Zagrebu idu Tomislav Tomašević i Miroslav  Škoro. 

Pokazuju tako rezultati najnovije ankete koju je za Z1 televiziju napravila  agencija Akter Public, i to na uzorku od 1340 ispitanika. U odnosu na prvu  anketu, objavljenu 20. travnja u programu Z1 televizije, vodećem Tomislavu  Tomaševiću iz platforme Možemo, popularnost među biračima je pala, i to s  31,06 na 30,72 posto, dok je kandidatu Domovinskog pokreta, Miroslavu Škori, koji također ulazi u drugi krug, ona povećana, s prvotnih 14,75 na 15,47 posto. 

Miroslav Škoro tako je povećao prednost nad trećeplasiranim kandidatom. A  trećeplasirani i u najnovijem istraživanju agencije Akter Public je SDP-ov  kandidat Joško Klisović, s time da je i njemu, kao i Tomaševiću, popularnost  splasnula, i sada iznosi 10,17 posto naspram 11,20 posto koliko je imao u prvoj  anketi.  

Ostali kandidati imaju sve manje šanse za ulazak u drugi krug. Jelena Pavičić  Vukičević, iza koje stoji Stranka rada i solidarnosti pokojnog gradonačelnika  Milana Bandića, ostaje na četvrtoj poziciji s 9,14 posto potpore birača, no njoj  je popularnost narasla s obzirom da je u prvoj anketi od 20. travnja imala 7,4  posto potpore.  

HDZ-ov kandidat Davor Filipović sa šeste je skočio na petu poziciju te na šestu  potisnuo nezavisnu kandidatkinju Vesnu Škare Ožbolt. Filipović ima potporu  7,85 posto birača u odnosu na 5,7 posto potpore, koliko je imao u prvoj anketi  Z1 televizije od 20. travnja. Vesna Škare Ožbolt, pak, sa 6,3 posto potpore pala  je na 5,13 posto.  



Kao i u prvoj anketi, na začelju su GLAS-ova Anka Mrak Taritaš sa 4,87 posto  potpore, što je mali rast u odnosu na prvu anketu kada je imala potporu 4,8  posto birača te Most-ov Zvonimir Troskot kojega podupire sve manje  potencijalnih birača s obzirom da po ovoj anketi ima podršku od tek 2,46 posto  birača, naspram 4,1 posto koliko je imao 20. travnja.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI