Nesuđeni svećenik ‘iz pelena’ je ušao u HDZ: Spočitavali su mu zapošljavanja i poziv šefu policije nakon što je u prometnoj ozlijedio djevojčicu!

Žarko Tušek, saborski zastupnik HDZ-a, našao se u središtu afere nakon što je neovisni vijećnik Oroslavja Viktor Šimunić pustio u medije snimku na kojoj mu Tušek, ujedno i šef Krapinsko-zagorskog ogranka stranke, nudi razne dužnosti ukoliko mu pomognu na predstojećim lokalnim izborima.

Kovačić im je navodno trebao za ‘miniranje’ SDP-a na izborima. Ukoliko bi im oduzeo glasove i ušao u skupštinu, Tušek bi mu zauzvrat dao neku od funkcija, a iz transkripta se iščitava da mu je nudio ‘logističku pomoć’ u kampanji.

Premda je skupio staža u Saboru, ondje je od 2015. godine, Tušek u široj javnosti nije toliko poznat. Doduše, to znači i da nije bio upetljen u previše afera. Najviše mu se spočitavalo kadroviranje u Narodnim novinama koje je, tvrdili su mediji, provodio preko svog prijatelja, člana Uprave Mate Regvara.

Naime, na natječaju raspisanom u zimu 2019. godine prošla su čak trojica ‘njegovih’ HDZ-ovca iz Krapinsko-zagorske županije. Načelnik općine Đurmanec Damir Belošević, član Skupštine Krapinsko-zagorske županije Daniel Vnuk, bivši predsjednik HDZ-ove mladeži KZŽ-a Miroslav Ivanković.

No, Tušek je tu priču demantirao.“Kao saborski zastupnik nemam ni najmanje ovlasti ni ingerencije prema nijednoj upravi javnog trgovačkog društva i njihovim odlukama”, poručio je.

Inače, Tušek, danas 40-godišnjak, dugo vremena bio je na glasu kao ‘mladi lav’ HDZ-a. U stranku je ušao početkom 2000-ih, a u 24. godini je postao najmlađi zastupnik u skupštini Krapinsko-zagorske. Mladež stranke na županijskoj razini preuzeo je 2008., a već 2012. u potpunosti je preuzeo županijski ogranak HDZ-a. Za župana se kandidirao godinu poslije, no izgubio je od SDP-ovca Željka Kolara u prvom krugu.

U medije je dospio i zbog prometnih nesreća. Sudjelovao je u nesreći u kojoj su poginula dva mladića dok su se vraćala iz izlaska, a tada nije bio kriv jer su oni prešli u njegov trak. Preklani je pak skrivio nesreću u kojoj je lakše ozlijeđena 10-godišnja djevojčica, a iako je sve dobro završilo spočitali su mu što je umjesto 112 pozvao šefa policije u Krapini osobno.

“Mi smo u Krapini, to je selo, njega sam se prvog sjetio”, pojasnio je.

Inače, Tušek je nesuđeni svećenik. Živio je u sjemeništu i završio Nadbiskupsku klasičnu gimnaziju u Zagrebu, no odustao je od svećenićkog poziva. Upisao je pravni fakultet, ali ga nije završio. Poznat je i ljubiteljima kajkavske popevke s obzirom da u slobodno vrijeme piše pjesme. Čitavo desetljeće njegovi autorski radovi se izvode na krapinskom Festivalu, a najčešće ih je interpretirala njegova supruga Gordana Ivanjek-Tušek.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI