Nema kraja prljavštinama: Novi detalji o ministru Kuščeviću

screenshot

Slučaj ministra Lovre Kuščevića i HNS-ove prijetnje izlaskom iz Vlade obilježavaju ove vruće dane. Telegram je ovih dana saznao kako su za vrijeme Kuščevića na čelu općine Nerežišća, ogromne količine vrijednog zemljišta završile u rukama malteške mreže off-shore kompanija koje su zaradile milijune. Kuščevićev savjetnik u Ministarstvu uprave, Željko Holik, bio je direktor hrvatskih podružnica u vlasništvu iste malteške mreže.

Oporbeni zastupnici prozvali su opet i ministra Marića zbog novih detalja njegove afere, a zanima ih i povijest odnosa Miroslava Škore i HDZ-a.

Ministar Kuščević i njegove afere te problem u vezi HDZ-a i HNS-a trebali bi biti riješeni sljedećeg tjedna, ako je suditi prema izjavama pojedinih saborskih zastupnika. Koalicijski partner HSLS prošlog je tjedna poručio da ministar Kuščević i HNS moraju iz Vlade, a danas je njihov predsjednik ponovio stav i komentirao ponašanje HNS-a.

“HSLS sigurno ne bi nastupio na takav način. Ne možete sjediti u Vladi imati na desetke direktora, državnih tajnika I ministara imati lidera stranke koji kaže da treba izaći iz koalicije i još podržavati oporbenog kandidata za predsjednika. Je li ugrožena vladajuća većina? Ne i sve će do utorka ili srijede biti riješeno u vladajućoj koaliciji.”

Nezavisni Branko Hrg koji podržava saborsku većinu kaže da je ministar evidentno teret vladi i premijeru, ali i on bi pričekao sastanak. Kako bi glasovao kada je povjerenje ministru u pitanju I očekuje li raspravu.



Glasova Anka Mrak Taritaš smatra da u slučaju ministra Kuščevića postoje dva scenarija:

“Jedan je scenarij da sve pokušava prebaciti na jesen da zaboravimo, ali zaboraviti nećemo je li nam novu priliku daje ministar Marić. Ako državnom imovinom upravlja 10% na način kao I svojom privatnom, ali bojim se da nije tako. Ministri u ovoj vladi Hrvatsku doživljavaju kao prostor u kojem je sve dopušteno za osobno bogaćenje. A drugi scenarij je da ministar Kuščević ode.”

Hrvoje Zekanović iz Suverenista smatra da premijer neće mijenjati ministra Kuščevića.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI