NAJVEĆI APSURD KOJEG STE IKAD VIDJELI: Ovako manevriraju domaći političari

Goran Mehkek/Cropix

Ispunjavanje imovinskih kartica, za dobar dio hrvatskih političara i dužnosnika, u posljednjih se nekoliko mjeseci pokazalo kao ozbiljan problem.

Mnogo je ministara iz prošle Plenkovićeve vlade koji su bili primorani napustiti svoje pozicije, baš zbog neadekvatno popunjenih kartica. No, unatoč tome, čini se da ne postoji mehanizam koji bi spriječio tu problematiku.

Da mehanizma nema potvrđuje se i kroz priču novog HDZ-ova zastupnika Mate Čička koji je u Sabor ušao kao zamjena za uhićenog velikogoričkog gradonačelnika Dražena Barišića. Iako su se u medijima pojavili napisi da je Čičak, inače načelnik Rugvice, kupio kuću na Hvaru za koju je prema Telegramu digao kredit od milijun kuna, nitko od vladajućih ne vidi ništa sprno u tome što nekretninu nije upisao u imovinsku karticu.

Da ništa sporno u priči niti ne bude pobrinuo se sami Čičak koji je kuću upisao na svoju majku, i tu zakonski gledano priča staje. Dužnosnici uistinu ne moraju u svojim imovinskim karticama navoditi nekretnine koje pripadaju njihovim širim obiteljima, pa ni roditeljima. A premda Čičak sam za kuću na Hvaru otplaćuje kredit, ona je zakonski na majci pa ni u tome kontekstu nema nikakvihj problema. Manevar je vrhunski odradio, a kada će vladajući odraditi dugo najavljivane izmjene Zakona o spriječavanju sukoba interesa za sada nije poznato, iako se sastanci na tu temu najavljuju već za iduću tjedan. No, ne treba se prerano poveseliti, jer na ovom zakonu prije dvije godine radili su Lovro Kuščević i njegova kolegica Josipa Rimac.

Facebook Commentsloading...
Loading...
DIJELI