NAJVEĆA GREŠKA PEĐE GRBINA! Maras ga je na vrijeme upozoravao

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Vodstvo SDP-a predvođeno predsjednikom stranke Peđom Grbinom u kampanju za nadolazeće lokalne izbore ulazi na valu novih unutarstranačkih previranja do kojih je došlo nakon gašenja dviju organizacija.

Stotinjak dana dijeli nas od lokalnih izbora, a Grbin u tom perodu raspušta stranačka tijela u Zagrebu kako bi se riješio Gordana Marasa, poznato je i da u utrku za gradonačelnika vjerojatno ulazi Joško Klisović. Nije poznato što Klisović ima sa gradskom politikom budući da je karijeru izgradio bruseći se uglavnom na vanjskopolitičkom polju, gdje sasvim solidno kotira te su mnogi socijaldemokrati baš u njemu vidjeli svojeg budućeg stranačkog šefa.

Vidjeli su mnogi lokalni SDP-ovci u Željku Sabi budućeg gradonačelnika Vukovara, no Grbinovom voljom ni od toga nema ništa. Sabo ne samo da neće biti gradonačelnički kandidat SDP-a već ga se stranka odlučila riješiti eliminacijom, a budući da on u utrku kreće kao nezavisni kandidat moguće je da se baš kroz Sabu nakon svibanjskih izbora zorno prokažu krivi Grbinovi kadrovski koraci. Naime, upućeni tvrde da ovaj bivši gradonačelnik ima velike šanse za povratak na svoju poziciju, budući da će na desnici snage odmjeravati dva kandidata – Ivan Penava i HDZ-ov Mažar.

Svojim je potezima kako u Zagrebu, tako i u vukovarskoj organizaciji Grbin pokazao da mu nije stalo do mišljenja lokalnih organizacija, a pokazao je i da ne poštuje ono što stranačke baze izglasaju. Jasno je da Maras politički možda nije dorastao Bandiću, no isto je tako evidentno da su njegove političke procjene zrelije od onih Grbinovih. Naime, što god o njemu mislili baš je Maras bio prvi zagovornik teze da najveća oporbena stranka treba izaći na izbore samostalno, s vlastitim kandidatom, pričemu se osobno nudio za kandidaturu, da je Marasova teza ispravna potvrdilo se nakon neuspješnih pregovora između Grbina i Tomislava Tomaševića iz platforme Možemo.

Istina, Grbin raspuštanjem organizacije u Zagrebu elimnira ostavštinu svojeg prethodnika Bernardića, ali istovremeno izaziva novi sukob u stranci uoči izbora, dajući i javnosti do znanja da se ova stranka nije u stanju urediti unutar sebe, a ako to nisu sposobni pitanje je na koji način misle upravljati lokalnim sredinama u kojima pretendiraju na vodeće pozicije.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI