NAJSKUPLJA TRŽNICA U HRVATSKOJ: Kilogram grožđa u Rovinju platit ćete 55, marelica 40, a češnjak i do 100 kuna!

Podaci Ministarstva poljoprivrede kažu da su cijene na tržnici koja se ubraja u desetak najvećih turističkih atrakcija Rovinja barem dvostruko više nego na tržnicama u unutrašnjosti zemlje.

Tako kilogram grožđa u Rovinju stoji između 50 i 55 kuna, marelica i breskva oko 40, a češnjak 100 kuna, piše Glas Istre.

I tako dok neki kažu kako im je ovo najbolja sezona ikad, drugi su razočarani i nezadovoljni prodajom.


U razgovoru s prodavačima, ističu da su svjesni da su cijene visoke, ali kaži strancima takve cijene nisu previsoke.

Na tržnici kažu kako stranci najviše kupuju lubenice, grožđe i smokve. Iako kažu da znaju da im ljudi govore iza leđa kako su cijene visoke, ne znaju zašto bi smanjivali cijenu sve dok imaju kupaca.Paprene cijene na rovinjskoj tržnici rezultat su činjenice da je taj grad postao jedno od najprivlačnijih turističkih odredišta u zemlji, pa su i cjenici prilagođeni strancima s dubljim džepovima, a ne domaćim ljudima.

Prema podacima Ministarstva poljoprivrede, Rovinj je skuplji čak i od Dubrovnika, gdje cijene bresaka i marelica na tržnicama iznose 30 kuna po kilogramu. No, rovinjskim gostima to očito nije prepreka jer, kako kažu, imaju priliku kupiti voće i povrće kvalitetnije nego u njihovim matičnim državama.

Dobro ide i maslinovo ulje koje se prodaju za 100 kuna po litri, a s kojim se mnogi stranci vraćaju kući jer doma nemaju kupiti tako kvalitetno i po toj cijeni.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI