NAJPOZNATIJI I NAJBOGATIJI ODVJETNICI U DRŽAVI: Ni ne slutite o kome se radi

Screenshot

Niz je afera kojima je hrvatska javnost svjedočila posljednjih godina, a osim što te afere iznijedre neke nove protagoniste i pripadnike društveno političke scene, one u prvi plan gurnu poznate odvjetnike, koji kroz iscrpne i dugotrajne procese postaju prepoznatljivi u javnom prostoru.

Ta prepoznatljivost uz ugled jamči i dobru zaradu. Godinama je najprofitabilnije odvjetničko društvo u Hrvatskoj bilo ono kojim je rukovodio pokojni Marijan Hanžeković, osim njega, jedno od najuspješnijih odvjetničkih društva u zemlji jest ono kojim rukovodi Dubravko Grgić, većinski vlasnik Eurhoerca i koncerna Agram, znan i kao kralj Osiguranja.

Vrlo dobro kotira odvjetnički trojac specijaliziran za trgovačko pravo- Divjak, Topić i Bahtijarević, a pri vrhu je i odvjetničko društvo Mamić, Perić, Reberski i Rimac koje je također specijalizirano za trgovačko pravo. Riječki odvjetnici Hrvoje i Zoran Vukić također vode jedno od profitabilnijih društava u zemlji, a tu je i odvjetničko društvo Madirazza&partneri kojim šefuje Josip Madirazza bivši član Nadzornog odbora Lure te odvjetnik Luke Rajića koji je pravno zastupao EPH u predstečajnoj nagodbi. Na vrhu ljestvice su i Leko i partneri, ali i odvjetnik Šavorić s partenerima, a spomenuti valja i odvjetnika Žurića s partnerima, kao i Mađarića i Ludija.

No, bez obzira na prihode neki su odvjetnici u Lijepoj našoj zbog slučajeva koje prate poznatiji, nego neki drugi. Jedan od takvih koji se također može pohvaliti solidnim prihodima jest Veljko Miljević. U skupinu poznatih uvrstiti se može i Jadranka Sloković koja je široj javnosti postala poznata zbog slučaja Sanader, ali i prije toga branila je vitešku skupinu u Haagu s Čedom Prodanovićem zastupala je Rahima Ademija, baš kao što je se i danas s njime može vidjeti u sudnici s bivšim premijerom.

Ante Nobilo jedan je od imućnijih odvjetnika znan ne samo po jakoj šaci već i po slučaju Perković kojega zastupa. Ali i prije toga neki njegovi slučajevi plijenili su pažnju te se tako znade da je oslobodio Blaškića, branio Miroslava Kutlu i Enu Begović. Vesna Alaburić bliska je suradnica bivšeg ministra Miljenića znana također kao jedna od imućnijih odvjetnica iz čijeg ureda se ovršuju građani, a koja je poznata i po tome što je baranila Ankicu Lepej protiv Ankice Tuđman. Ljubo Pavasović Visković krivičar je koji se kao mlad isprofilirao pred hordom starijih kolega i to možda ponajviše zbog bitke koju vodi oko Hajduka, ali i stoga što je bio branitelj Novice Petrača te partner pokojne Ivane Hodak.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI