NAJMOĆNIJE ŽENE HRVATSKE POLITIKE! Dame koje bi vas mogle iznenaditi: Evo što im je zajedničko

Iako mnogi nerijetko tvrde da žena u hrvatskoj politici nema dovoljno, novi saziv Sabora pokazao je kako su žene u saborskim klupama ipak uspjele izdominirati svoje muške kolege. Premda ih ima znatno manje, one su te koje u sabornici vode glavnu riječ, dominantne su, strastvene, argumentirane i gorljive.

Žene su te koje u ovom saboru otvaraju zanimljive teme i nameću se otvaranjima rasprava, a osim toga pažnju javnosti posebno plijene dame koje su po prvi puta sjele u saborske klupe postajući najpoznatije, a po svemu sudeći i najmoćnije hrvatske političarke.

Danima je hrvatska javnost raspravljala o novoj heroini desnice Karolini Vidović Krišto, no pažnju je uspjela privući i Marija Selak Raspudić, ali i žustra Dallija Orešković.

Ljevica pak ima sve više simpatija prema Sandri Benčić, dok se u sabornici nametnula i Katarina Peović, ali i Rada Borić, a tu je i Marijana Puljak koja poseže za zanimljivim temama. Naravno da u ovom kontekstu ne treba zaboraviti i neke nove, stare zastupnice koje svojim nastupima plijene pažnju, najpoznatija SDP-ovka baš zbog svojih nastupa u sabornici postala je Sabina Glasovac, a u saborskim klupama ozbiljnu političku karijeru izgradila je i Anka Mrak Taritaš.

Iako ove žene u političkom smislu nemaju previše dodirnih točaka, već je sada jasno da su u svega nekoliko tjedana zasjedanja sabora uspjele postati kreatorice hrvatske političke scene koje se ne libe sučeliti pa ni posvađati sa svojim muškim kolegama.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI