NAJLJUĆA ŠKORINA I PLENKOVIĆEVA BOJIŠNICA! Kreće rat za Slavoniju: Imamo detalje

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Pravu malu dramu u redovima osječkog HDZ-a izazvala je prošlotjedna najava ondašnjeg poduzetnika Berislava Mlinarevića da ulazi u utrku za gradonačelnika toga grada. Kako tvrde upućeni, interes građana za Mlinarićevu kandidaturu veći je od očekivanog, a uz ostalo on će biti dio široke kolacije u kojoj se nalazi i Domovinski pokret Miroslava Škore, od čijeg uspjeha u vladajućoj stranci najviše strahuju baš u Osijeku.

Kao što je poznato, kandidat za gradonačelnika iz HDZ-ovih redova mladi je Ivan Radić koji uživa potporu župana Ivana Anušića, no znajući za političko neiskustvo mladog kandidata u vladajućoj stranci ozbiljno su zabrinuti za njegov uspjeh na nadolazećim izborima, jer osim što mu sada za vratom puše Mlinarević kao najveće iznenađenje ovih izbora tu je i bivši župan Vladimir Šišljagić, koji nije bez potencijala. U vladajućem HDZ-u nedavno je provedena interna anketa prema kojom Radić sa Šišljagićem ulazi u drugi krug sa skromnom prednošću od oko tri posto, no omjer snaga sada bi se s novim kandidatom mogao ozbiljnije promijeniti, pa slijedom toga strah vlada HDZ-om budući da je Osijek grad s kojim su planirali kompenzirati potencijalni gubitak vlasti u Splitu gdje je od kandidature odustao Andro Krstulović Opara, a u borbu s Mamićem Tommyjem i Kerumom ušao neprepoznatljivi Vice Mihanović. Borba za Slavoniju mogla bi biti zanimljiva i na županijskim razinama, tako na župana Anušića koji se smatra jednim od najutjecajnijih HDZ-ovaca kreće Vesna Vučemilović, sestra Miroslava Škore. Anušić je kako tvrde upućeni njenom kandidaturom i više nego zadovoljan te smatra da mu je ovime učinjena usluga, dok s druge strane Vučemilović odbacuje teze o njegovoj popularnosti te najavljuje pobjedu na svibanjskim izborima.

Gusto će po HDZ biti i u vukovarskoj županiji, ondje se Škorinom timu pridružio mladi Dabro, donedavni član vladajuće stranke na kojega bi kako za sada stvari stoje trebao ići aktualni župan Galić, no ta odluka u stranci još nije definirana. Izgledno je zato da na Ivana Penavu u Vukovaru ide njihov Mažar, no ta borba dvaju konzervativnijih  kandidata u Gradu heroju opisuje se kao prilika za povratak Željka Sabe. Sve u svemu, izbori u slavonskom kraju biti će jedni od zanimljivijih, a ondje će se ujedno voditi najveće bitke između Škorine i stranke premijera Plenkovića.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI