Najbolji prijatelj napadača na Markov trg: Nikada nije pokazivao trunku agresivnosti, uvijek je sve nasmijavao

Šok zbog napada 22-godišnjeg Danijela Bezuka na policajca ispred zgrade Vlade na Markovom trgu još uvijek se nije slegnuo, a mnogi pokušavaju dokučiti što je prethodilo tom sumanutom napadu i što ga je u prošlosti dovelo do toga da presudi sam sebi.

Danijel je bio jedan od trojice sinova Zdenka Bezuka koji se zajedno s dvojicom svoje braće borio u Domovinskom ratu. Danijel je odgajan u tradicionalnoj obitelji, a već s 13 godina na društvenim mrežama objavljivao je statuse o ”likvidaciji Srba” te je pozirao s drvenom puškom.

Danijelov prijatelj, u razgovoru za Jutarnji list rekao je da i dalje ne može vjerovati što se dogodilo, a da mu Danijel ni u jednom trenutku nije spomenuo svoj plan.

”Ja u ovo sve gotovo da i danas ne vjerujem. S njim sam provodio jako puno vremena, bio je prijatelj kakvog možete poželjeti, dobar, vrijedan, pošten. Nikada nije pokazivao trunku agresivnosti, uvijek je sve nasmijavao. Vodio je brigu o okolišu, sam je znao uzeti svoj trimer i fleksericu i čistiti dječje igralište, obilazio je šumu i skupljao tuđe smeće. Nikakvih problema nije imao i ni na što mi se nije žalio. Ne govorim sve ovo zato što je sada mrtav, nego zato što je tako bilo”, kazao je za Jutarnji list njegov najbolji prijatelj.

Dodaje i da je Danijel uvijek pomagao drugima i imao izraženu brigu za opće dobro. ”Kada sam vidio da portali pišu o 22-godišnjem napadaču iz Kutine, on je zadnji koga bih povezao s tim. Nepojmljivo”, rekao je Danijelov prijatelj.



Također smatra da način na kalašnjikov nije rješenje za probleme, ali da je Danijela jako mučila nepravda u Hrvatskoj.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI