Na koga je Milanović mislio kada je rekao da se bivši predsjednici Gonga udomljuju u SDP-u? Sjećate li ga se?

Zoran Milanović u novom verbalnom pohodu na kritičare nije štedio nikoga, pa se okomio i na Gong.

Podsjetimo, novinari su Zorana Milanovića pitali što kaže na prijavu Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa, koju je podnio Gong, a predsjednik je odgovorio:

”Tko je Gong? Kako se zove osoba koja me prijavila? GONG nije institucija. Što je GONG? Ljudi čiji se bivši predsjednici udomljuju u SDP, pa onda traže posao. To su ti ljudi. Čisto da budem bezobrazan, da kažem tko je tko. To su kruhoborci, bore se za komad tuđeg kruha”, izjavio je Milanović.

Na koga je Milanović mislio kada je rekao da se predsjednici Gonga udomljuju u SDP-u? Radi se o Draganu Zeliću koji je nakon 17 godina rada u toj organizaciji 2018. godine dobio posao u SDP-u kao izvršni tajnik.

Evo kako je tada Zelić objasnio prelazak iz organizacije koja je usmjerena na unaprjeđenje demokratskih procesa u političku stranku.



“U Gongu sam angažiran već 17 godina i došlo je vrijeme da moj put krene u drugom pravcu. Važno je napomenuti da sam Gonga napustio sredinom veljače, nisam preko noći otišao u SDP. Moja stajališta su socijaldemokratska. Imam pravo promijeniti posao i ustavno pravo da se politički angažiram kroz političku stranku”, odgovorio je Zelić.

Novinarka ga je pitala je li to bio jedini način.

“Ulazim u stranku koja nije na vlasti i koja može stajati mnogo bolje što se tiče rejtinga. Moji motivi i ambicije su iskreni”, rekao je Zelić i dodao da njegov prelazak u SDP neće narušiti kredibilitet Gonga za koji tvrdi da nije ni na strani SDP-a, niti HDZ-a.

“Nije tajna da se Gong proziva da je blizak SDP-u. Dok sam bio u GONG-u stalno sam morao odgovarati na takve kritike. Odgovorno tvrdim da ozbiljno i odgovorno rade svoj posao. Istim aršinom mjere sve vlade. Uloga GONG-a je da bude watch dog organizacija koja kritizira svaku vlast i nudi preporuke i rješenje. Za vrijeme Milanovićeve vlade sam lovio Milanovića da se sastane s nama oko izborne reforme, tražili smo ostavku Jakovine. Postoji niz činjenica iz kojih se vidi da GONG nije na strani ni SDP-a niti HDZ-a”, rekao je Zelić prije dvije godine u emisiji N1.

Na stranici SDP-a navodi se da je Dragan Zelić još uvijek na istoj funkciji u toj stranci.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI