NA FACEBOOKU JE OBJAVIO SLIKU U KOJOJ STOJI DA JE ‘OLUJA – ZLOČIN KOJI JOŠ TRAJE’: Policija je prijavila načelnika Borova

Screenshot/Facebook

Načelnik Borova Zoran Baćanović na svojoj je Facebook stranici povodom Oluje objavio fotografiju koja prikazuje kolonu ljudi koji drže transparent “Oluja – zločin koji još traje”.

Policija je u srijedu 11. kolovoza objavila da su “temeljen javno dostupnih objava, policijskih službenici PU vukovarsko-srijemske proveli kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjim muškarcem zbog osnova sumnje da je na društvenim mrežama objavio neprimjeren sadržaj povodom obilježavanja vojno-redarstvene operacije Oluja”.

Načelnik Borova tereti se za kršenje dva zakona.

“Objavom takvog sadržaja sumnja se da je osumnjičeni 43- godišnjak ispunio elemente protupravnih ponašanja opisanih u članku 25. Zakona o suzbijanju diskriminacije i članku 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, zbog čega je Policijska uprava vukovarsko-srijemska nadležnom sudu protiv njega podnijela optužni prijedlog”, navodi se u policijskom priopćenju.

O svemu utvrđenom PU vukovarsko-srijemska podnijet će posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, zaključuje se u priopćenju.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI