Muškarac u Sinju urinirao po spomeniku palim borcima NOB-a

Dalmacija Danas

Hrvatska obilježava Dan antifašističke borbe pa tako i grad Sinj. U parku Đardin na Spomen kosturnici palim borcima NOB-a dogodilo se nešto što je šokiralo prisutne toga treba. Naime, predsjednik sinjskog SDP-a Nikola Vučković za Dalmaciju danas ispričao je detalje.

“Kada smo stigli u blizinu Spomen obilježja, jedan je muškarac urinirao na Spomen kosturnicu. Pri tome je izvadio mobitel i sebe fotografirao u gnusnom činu. Kada smo mi krenuli odati počast poginulim antifašistima, isti je muškarac ušao u automobil kraj parka i počeo glasno puštati Thompsonove pjesme”, kazao je Vučković.

“Doživjeli smo zadnjih desetak godina svega, kada je u pitanju obilježavanje Dana antifašizma u Sinju, no ništa slično ovome danas. Svake godine bi policija nadgledala događaj, ove je godine nisam primijetio”, istaknuo je Vučković.

Iz PU splitsko-dalmatinske još uvijek nisu dali odgovor je li netko prijavio uriniranje po spomeniku, piše Dalmacija danas.

Inače, predstavnici Viteškog alkarskog društva i sinjskog HDZ-a ne sudjeluju u polaganju vijenaca na spomenutoj lokaciji, nego su se priključili izaslanstvima pred Spomen obilježjem poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu u Spomen parku hrvatskih branitelja.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI