MULJAŽA U JAVNOJ NABAVI: Propala rekonstrukcija vatrogasnog doma u Glini, fascinantno su se pokušali opravdati

Na nešto više od 4 milijuna i 200 tisuća kuna procijenjena je rekonstrukcija vatrogasnog doma u Glini. Od toga, 749.000,00 kuna bez PDV-a previđeno je za opremanje doma elektroničkom opremom, funkcionalnom kuhinjom, toaletima, ormarima i slično. No, natječaj je pao u vodu i to zbog – muljaže.

Naime, kako javlja Telegram vatrogasni je dom raspisao natječaj u kojem se dokumentacija predala elektronički, no sama bjanko zadužnica trebala se poslati fizički, poštom. Upravo tu, ovaj je vatrogasni dom pronašao zakonsku rupu koja će mu pomoći u dobivanju onoga što želi. A željeli su očito građevinski obrt Marčinković iz Siska koji će rekonstruirati dom za vrijednost od 4.280.790,28 kuna s PDV-om, a isti će opremiti zagrebačka tvrtka Proklima-tim d.o.o. za 923.677,50 kuna s PDV-om.

Od njih, jeftiniju ponudu poslala je tvrtka Novi Ambijent d.o.o. koja je odbijena zbog probijanja roka natječaj, do čega, tvrdi ova tvrtka, nije zapravo došlo.

Priča ide ovako. Novi Ambijent d.o.o poslala je bjanko zadužnicu poštom 10. veljače. Dva dana kasnije ona stiže na adresu vatrogasnog doma u kojem se tada ne nalazi nitko. Poštar potom u sandučić ostavlja obavijest, a pošiljku vraća u poslovnicu.

Iz vatrogasnog doma navodno tog dana odlaze u poštu provjeriti pošiljke, no govore im kako istih nema. Djelatnica pošte koja je tada stranku primila sada je na dugotrajnom bolovanju pa njenu priču nije moguće provjeriti.U svakom slučaju, Novi Ambijent d.o.o. zbog sulude odbijenice potužila se Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave, no žalba im je odbijena. Protiv tog rješenja potom pokreću upravni spor na Visokom upravnom sudu, koji im je prošli mjesec dao za pravo te poništio i odluku Državne komisije i dio natječaja za opremanje doma.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI