MOĆNI POLITIČAR U STRAHU OD PLENKOVIĆA! ‘Odlučio se primiriti’

Foto: Cropix

Iako se u posljednje vrijeme po političkim kuloarima nerijetko progovaralo o zahlađenju odnosa između zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i premijera Andreja Plenkovića, čini se kako je ovaj dvojac odnedavno ipak izgladio svoje narušene odnose. Upućeni svjedoče kako su Plenković i Bandić ponovno u korektnim odnosima, premijer je s Bandićem navodno dogovorio privremeni pakt o nenapadanju, a Bandić u strahu od novih istraga i eventualnih uhićenja nema namjeru napadati predsjednika Vlade, od kojega strahuje.

“Bandić se primirio, on je zaista u velikoj panici od Plenkovića i zato je odlučio stati na loptu i zbližiti se s njime, pristajući na sve njegove uvjete”, svjedoče sugovornici bliski šefu metropole, no napominju da, premda u Saboru više nema Bandićevih žetončića, ni premijer Plenković nema previše izbora. “U HDZ-u se još nisu dogovorili oko kandidata za zagrebačkoga gradonačelnika, to znači da su već sada na jedan način dali naslutiti da bi mogli poštedjeti Bandića, naravno da je Plenkoviću cilj preuzimanje većih gradova, no s druge strane, on nema koga poslati u utrku za gradonačelnika, nema neko kvalitetno, zvučno ime koje bi moglo parirati Bandiću. Marić se ne želi odreći svoje pozicije ministra financija, a Beroš tome izazovu nije politički dorastao. Da je Plenković bilo koga ozbiljnog mislio slati na Bandića, pa već ga je morao predstaviti i početi profilirati”, kažu naši sugovornici bliski zagrebačkom gradonačelniku te naglašavaju kako Bandiću nije svejedno zbog sve većeg broja potencijalnih kandidata i da baš zato želi u cijelosti izgladiti odnose s premijerom, s kojim sve češće kontaktira, jer baš u HDZ-ovoj tihoj potpori vidi ključ svojega opstanka.

Plenković koji uskoro kreće u čistku zagrebačkog HDZ-a u koji kani dovesti svoje kadrove, prije nego što donese finalnu odluku o zbližavanju s Bandićem, po tome će se pitanju ipak morati konzultirati sa zagrebačkim ogrankom svoje stranke u kojem više ne kriju nezadovoljstvo tom suradnjom.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI