MIRO KOVAČ ODLAZI IZ HRVATSKE? Odluka je na Plenkoviću: Nema pretjeranih šansi

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Nove karijere smiješe se dvama HDZ-ovcima koji su na nedavno održanim unutarstranačkim izborima vodili kampanju protiv aktualnog šefa te stranke Andreja Plekovića.

HDZ po svemu sudeći ne zaboravlja svoje istaknute članove pa se tako premijer navodno izravno založio za to da se njihova saborskog zastupnika Davora Ivu Stiera pošalje za veleposlanika Hrvatske u Vatikan. Ta bi se tema uskoro trebala naći na dnevnom redu, a do tada će Stier na rasplet situacije čekati u sabornici, u koju je opetovano dospio zahvaljujući Plenkoviću, koji Stiera bez obzira na stranačke izbore nikada nije u cijelosti odbacio.

I dok se Stier ima čemu nadati, izgleda da je Kovačeva sudbina ipak upitna. Naime, ovaj Plenkovićev protukandidat na unutarstranačkim izborima iz političkih voda odlučio se vratiti u one diplomatske, a posebno ga privlači pozicija hrvatskog veleposlanika u Parizu. Međutim, šef Vlade baš i nije naklonjen tom manevru. Stier je čovjek koji dolazi iz Plenkovićeva političkog djelokruga, dok Kovač od početka svojega političkog angažmana slovi kao kadar Tomislava Karamarka, osim toga s premijerom i predsjednikom svoje stranke žestoko se sučeljavao na stranačkim izborima kritizirajući njegovo rukovođenje HDZ-om.

Tim kritikama unatoč, Plenković je Kovaču dao šansu da se bori na parlamentarnim izborima za ulazak u Sabor, dakako oni upućeni u aktivnosti unutar stranke već su tada tvrdili kako se ne radi o šansi već o posljednjem Plenkovićevom udarcu na političku karijeru Mire Kovača, što se u konačnici i dogodilo. Ovaj u sabor nije ušao, a u međuvremenu se posuo pepelom, gazeći vlastite izjave i kritike na Plenkovićev račun. Ipak, dojam je u vladajućim redovima da mu to neće biti dovoljno za parišku fotelju.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI