MIP DAO NEDVOSMISLEN ODGOVOR! Evo tko umjesto Ruže Tomašić ulazi u Hrvatski sabor

Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Trakavica oko prijepora između Domovinskog pokreta Miroslava Škore i Hrvatske konzervativne stranke europarlamentarke Ruže Tomašić dobila je konačni epilog.

Hrvatska konzervativna stranka dobila je odgovor Mandatno-imunitetnog povjerenstva prema kojemu umjesto Ruže Tomašić pravo ulaska u Sabor ostvaruje Marko Milanović Litre, a ne Robert Pauletić, član Domovinskog pokreta.

Razgovarali smo o svemu s Ružom Tomašić, koja je potvrdila kako je bila uvjerena da će MIP odgovoriti sukladno onome što je ona konstantno komunicirala u medijima.

Evo što je o svemu kazala:

”To nije trebalo izaći u medije, jer zakon je zakon, a dogovor je dogovor. Politika je takva kakva je, a kome se ne sviđa, sad ima priliku mijenjati zakone.”Upitana za komentar na obraćanje Domovisnkog pokreta koji je, između ostalog, naveo kako je  ”Domovinski pokret naknadno je u svrhu kreiranja što kvalitetnije liste kandidata suverenistima ustupio još bolje, prvo mjesto na listi, a drugo je pripalo Robertu Pauletiću, što je on gospodski prihvatio.”, Ruža odgovara:

”To je čisti izgovor. Ne može nitko reći da sam ja varala birače. Ja sam točno govorila što sam govorila”.

Tomašić se potom osvrnula i na zanimljiv podatak, a to je da je članica Karolina Vidović Krišto bila kandidatkinja Domovinskog pokreta u 9. izbornoj jedinici, kao treća na listi.

”Krišto je bila treća i dobila je najviše preferencijalnih glasova. No o tome se ne priča”

Tomašić je dodala:

”Treba dati prednost mladima. Sad odjednom svi govore da mladi nisu spremni, da Litre nije spreman. A kako bi bio? Ima 33 godine. Svi smo mi ušli nepoznati u politiku. Neki smo se dokazivali svojim imenom, neki u stranci.

On je u politici od svoje 17. godine. Sad ovi novi koji su pod stare dane odlučili odjednom ući u politiku, u tome ne vide problem, već im je problem mladi čovjek, koji ima ambicije, jasan cilj i nema repova.

Ja sam 2003. godine izabrana kao zastupnica za koju nitko dotad nije čuo, osim u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

A kad netko od njih bude imao raspravu, pogotovo oni koji mijenjaju zastupnike u ministarstvima, baš me zanima hoćel li tada spomenuti da su ti isti dobili 100-njak glasova na izborima.”

Tomašić je prigovorila i odnosu medija prema njoj i njenoj stranci, jer kaže, mediji uopće ne prenose sve ono što je ona učinila za Hrvatsku, već se kroz cijelu njenu političku karijeru bave njom osobno, pokušavajući ju pritom diskreditirati.

Dodaje Ruža i kako Litre nije iz Dalmacije, te kako to nije niti bitno, jer tvrdi:’ Zastupnik se treba boriti za cijelu Hrvatsku. Koliko zamjeramo IDS-u što se bori i kako se bori za Istru, a to tako ne bi trebalo biti. Trebamo se boriti za cijelu Hrvatsku”, zaključuje Tomašić i dodaje kako će se njen zamjenik u Saboru tek dokazati i pokazati da bez obzira na mladost i političko iskustvo itekako ima što za ponuditi Hrvatskoj, te smatra kako će biti veliko iznenađenje za sve saborske zastupnike.

Evo kako se o svemu putem Facebooka očitovao Domovinski pokret Miroslava Škore:

”IZBORNI ZAKON SE MORA MIJENJATI

U slučaju mandata kojeg je na listi Domovinskog pokreta i partnera u X. izbornoj jedinici osvojila Ruža Tomašić (Hrvatski suverenisti, HKS), Domovinski pokret poštovat će zakone i zakonom temeljene odluke saborskih tijela, kakve god bile.

Kako bismo trajno osigurali da se volju građana i njihove preferencijalne glasove uvijek uvažava i poštuje, zalagat ćemo se za promjenu izbornoga zakona, na način da kao zamjena u Sabor ulazi kandidat s najviše preferencijalnih glasova. Takav je način određivanja zamjene u konačnici najmoralniji i najpošteniji.

Naposljetku, valja razjasniti i predizborni dogovor. Prema njemu, hrvatski suverenisti su u X. izbornoj jedinici dogovorili drugo, a ne prvo mjesto na listi. Unatoč tome, Domovinski pokret naknadno je u svrhu kreiranja što kvalitetnije liste kandidata suverenistima ustupio još bolje, prvo mjesto na listi, a drugo je pripalo Robertu Pauletiću, što je on gospodski prihvatio. Pauletić je time pokazao da mu fotelja nije najbitnija, a Domovinski pokret demonstrirao je svoju političku širinu i dobru volju za suradnju i zajedništvo.

Jednak stav zauzeli bismo i da je situacija obratna.”, zaključili su u Domovinskog pokretu.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI