MINISTAR MEDVED PONOVNO PRIKRIVA BANDIĆEVE MAJSTORIJE – Gradski stan prodan osnivaču stranke BM365 za 1.345 kn/m2

Foto: Damjan Tadic/Cropix

Izgleda da je članovima stranke Milana Bandića svaki dan u godini Black Friday… Tako je Marku Mariću, predsjedniku Vijeća Mjesnog odbora Peščenica (stranka BM365) Grad Zagreb prodao stan za samo 1.345 kuna po kvadratu, a što mu je omogućeno izračunom Ministarstva branitelja.

Ministarstvo je dopisom (klasa: 371-06/02-0001/2242, urbroj: 522-04/2-1-15-11) dostavilo Gradu Zagrebu izračun cijene predmetnog stana, te je na osnovu tog izračuna Milan Bandić gradski stan od 39,92 m2 prodao Mariću, jednom od osnivača stranke BM365, za tričavih 53.711,17 kn.

Od Ministarstva branitelja sam preko Zahtjeva za pristup informacijama u travnju 2020. tražio navedeni dopis. Ministarstvo je prvo odbilo prihvatiti moj zahtjev, pa je povodom moje žalbe Povjereniku za pristup informacijama dalo negativno Rješenje. Na to negativno Rješenje Ministarstva ponovno sam se žalio, pa je Povjernik donio novo Rješenje kojim se Ministarstvu nalaže da mi da traženu informaciju koja je u javnom interesu i na osnovu koje je Marić dobio toliki popust, a što je vidljivo iz akata Gradonačelnika. (www.shorturl.at/ksF23)

Ministar Tomo Medved nakon osam mjeseci i dalje uporno odbija objaviti dopis o izračunu, genije sada tuži Povjerenika Visokom upravnom sudu, i tako neumorno i maliciozno prikriva još jednu u nizu majstorija Milana Bandića, dugogodišnjeg partnera HDZ-a, napisao je Dario Juričan u novoj objavi na Facebooku.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI