Ministar Aladrović otkrio što će Vlada ponuditi partnerima u izmjenama Zakona o radu!

Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

Potvrđen je kreditni rejting Hrvatske BBB-/A-3, uz stabilne izglede. Agencija Standard and Poor’s također je ublažila prognozu o padu BDP-a iz svibnja s 9 na 8 posto. Potpuni oporavak prognozira u 2022. godini.

Dobre prognoze S&P-a u središnjem Dnevniku HTV-a komentirao je ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović.

Prognoze S&P dosta se oslanjaju na europski novac iz proračuna i programa za oporavak EU-a. Hoćemo li imati dovoljno projekata i na vrijeme ih pripremiti?

“Moj odgovor je – da. Imamo i imat ćemo dosta projekata i pripremit ćemo ih na vrijeme. Razlog dobrih prognoza S&P-a je turistička sezona, odnosno bolji rezultati turističke sezone od očekivanih. Ovih 22 milijarde eura je nešto što će nam u budućnosti generirati dobre rezultate što je dovelo do toga da se složimo da će 2022. biti godina kada ćemo dosegnuti razine ekonomskih pokazatelja iz 2019. To znači da u idućem razdoblju imamo niže kamatne stope, jeftiniji novac, dostupnija sredstva financiranja i za gospodarstvo i za građane i to je ono što u cijelom setu ovih elemenata koji su nam se dogodili u posljednjih 6 mjeseci veseli. Očekujemo rast u idućoj godini”, rekao je ministar Aladrović.
Facebook Comments

Loading...
DIJELI