MILOŠEVIĆ KOMENITRAO POZDRAV ‘ZA DOM SPREMNI’: Evo kakav je njegov stav o njemu!

Foto: Cropix

Potpredsjednik Vlade Boris Milošević komentirao je za komemoraciju u Varivodama i dolazak Plenkovića, prenosi N1.

Kaže kako je komemoracija u Varivodama vrlo važan događaj za srpsku zajednicu te je jako važno da je u Varivode došao predsjednik vlade.

“Predsjednik Vlade je po prvi put poslao snažne poruke, iskazao žaljenje i poslao poruku da se otvori dijalog o temama koje su teške i opterećuju naše društvo i dijele naše dvije zajednice. Ohrabrujuće je bilo što su i premijer i Milorad Pupovac spomenuli stradanje Hrvata i važnost da se žrtve ne dijele i da im se treba odati zajedničko poštovanje. Čekanje pravde je veliki problem i nakon 25 godina, teško je očekivati da će se pronaći počinitelj i novi dokazi”, rekao je Boris Milošević na HRT-u.

Uz predstavnike srpske zajednice u Hrvatskoj, prvi je put u Varivode došao je i jedan hrvatski premijer.

“Ohrabrujuće je bilo što su i premijer i Pupovac spomenuli stradanje Hrvata i važnost da se žrtve ne dijele i da im se treba odati zajedničko poštovanje. Čekanje pravde je veliki problem i nakon 25 godina, teško je očekivati da će se pronaći počinitelj i novi dokazi. Ono što je dobro da zajednički šaljemo dobre poruke i benefiti toga su da imamo društvo dijaloga i tolerancije, imamo relaksaciju u društvu, što je važno”, rekao je Milošević i dodao kako relaksacija nije dovoljna , već kako je važno graditi ono od čega će ljudi moći živjeti.Milošević je istaknuo kako pozdrav “Za dom spremni” ne bi trebao biti prihvaćen u društvu i ne bi trebao opterećivati i dijeliti Republiku Hrvatsku.

Podsjetimo, u Varivodama je održana komemoracija za devetero mještana srpske nacionalnosti ubijenih na današnji dan 95. godine.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI