MILANOVIĆ ZABORAVIO GADAN DETALJ: Zašto ovo ne spominje?

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Popis žrtava predsjednika Zorana Milanovića sve je dulji pa je tako ovih dana na njemu osvanuo ministar gospodarstva Tomislav Ćorić.

On se prema riječima predsjednika države na samim začecima svoje karijere nutkao SDP-u, a nakon što ga je tadašnji premijer otkantao ovaj se okrenuo HDZ-u.

U jednom stadiju svoje predsjedničke kampanje Milanović je naslućivao kako se i premijer Plenković također premišljao oko učlanjena u SDP, no valja podsjetiti kako je otac predsjednika Milanovića pokojni Stipe Milanović početkom 90-ih također bio član HDZ-a te je obnašao dužnost pomoćnika ministra prosvjete Vlatka Pavletića.

Osim toga, u novije doba nekadašnji Milanovićevi najvjerniji partneri na životu su održavali upravo HDZ-ovu, odnosno Plenkovićevu vladu pa u tom kontekstu valja poddsjetiti na Milanku Opačić, nekadašnju ministricu u Kukuriku vladi koja je političku karijeru okončala kao saborska zastupnica u stranci Milana Bandića. U prošlom sazivu Sabora jedan od Plenkovićevih žetončića bio je i Tomislav Saucha, koji je u Milanovićevom premijerskom mandatu bio njegova desna ruka. Tu je i bivši SDP-ovac Mario Habek, ali i nekadašnji požeški župan i bivši SDP-ovac Zdravko Ronko.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI