MILANOVIĆ O ISTRAZI POSLIJERATNE OBNOVE: ‘Loša obnova nije greška HDZ-a, to nema veze sa stranačkom politikom!’

Predsjednik Zoran Milanović u obilasku potresom pogođenih područja te nakon sastanka s gradonačelnikom Darinkom Dumbovićem, obratio se javnosti.

“Prošlo je dvadeset godina, to je u zastari. To nije profiterstvo, to je kokošarenje. To je naprosto jedna od naših sramota”, rekao je Milanović o lošoj poslijeratnoj obnovi kuća na tom području.

Rekao je da je naveo primjer ugostitelja, koji bi mogli raditi s Pleterom ili čak i sami.

“To je firma koja je prije dosta godina izvučena iz MORH-a, da ljudi ne bi dobili otkaz. Pleter nije vojska”, rekao je Milanović, pa nadodao da je to mala firma i da su uvijek imali neku dobit.

“Ja sam samo nagovarao premijera da proglasi katastrofu”, rekao je na pitanje da li se osjeća prozvanim od strane premijera zbog kritika na račun lošeg postavljanja sustava u potresom pogođenim područjima.



“Medije treba pustiti da rade dok ne rade ono što rade u SAD-u. To više nisu mediji, to su društvene mreže koje ne mogu raditi ono što rade i nekome samo tako ukinuti profil”, komentirao je.

“Banija je zeznuta, gdje god dođeš moraš pitati ljude kako vi velite, jel’ Banija ili Banovina”, komentirao je na pitanje je li Banija ili Banovina.

Nije htio komentirati izjave Dubravke Šuice, jer kaže da su i njemu nekada iz sastanaka izvlačili točne i netočne navode.

“To što se loše radilo, nema veze sa stranačkom politikom”, rezolutan je predsjednik Milanović.

Rekao je da loša obnova nije greška HDZ-a. “To nije nadstranačka stvar”.

“Ne vidim tu nikakvog prostora za istragu, ne vidim niti svjedoke. Što će se ustanoviti, da je netko maznuo toliko i toliko mreža? To je ratno kokošarenje”, odgovorio je na pitanje o osnivanju istražnog povjerenstva o kojem se priča o Saboru, no kazao je da o tome neka odluče saborske stranke.

Kaže da ne zna zato na sastanku nije bio gradonačelnik Gline, a za Medveda kaže da nije ovdje jer je na terenu.

“Medved radi svoj posao, ne vidim razlog da me prati okolo. On je u ovom poslu važniji nego ja”, rekao je.

S premijerom je, kaže, razgovarao o svemu, a između ostalog i o Pleteru, jer da “ne dođe ovdje i lupeta gluposti”.

Neke stvari mi nisu jasne, ali ne vidim dramu u tome.

“U ovoj krizi mora biti postavljena jasna hijerarhija”, rekao je.

“Ne mogu reći da je previše ministara na terenu, no moje iskustvo je da u ovakvim kriznim situacijama treba odrediti jednu, dvije najviše tri osobe koje komuniciraju, i kasnije snose odgovornost premijeru”, rekao je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI