LJUBITELJ LUKSUZA I LIJEPIH ŽENA: Tko je najzaslužniji za Kovačevićev uzlet u Janafu?

Karijeru je Dragan Kovačević počeo u SDP-u, međutim, kruna njegova životopisa svakako je osam godina provedenih u Janafu.

Da kojim slučajem inspektori nedavno nisu zakucali na njegova vrata, Kovačević bi i danas bezbrižno vodio ovu državnu tvrtku, budući da mu je Plenkovićeva vlada u veljači ove godine produžila mandat.

Ovaj Požežanin, i 51-godišnji doktor ekonomije, prema tvrdnjama upućenih, veliki je ljubitelj luksuza, skupih restorana, dobrih vina, markiranih odijela i lijepih žena, a moć je crpio baš iz toga što upravlja jednom od najmoćnijih državnih tvrtki. Doktor ekonomije, koji je završio Agronomski fakultet u medijima se nerijetko opisivao kao mlada nada hrvatske političko-poslovne scene, a njemu su medijski nastupi i pohvale silno laskali, redovito je proučavao napise o samome sebi, i njima se hvalio, hranile su mu ego, rekli bi zlobnici.

Ono što mu nitko ni danas, kada proživljava najteže dane u karijeri ne može osporiti jest njegova velika ambicioznost, upućeni svjedoče kako je Kovačevićev životni san bio onaj da postane premijer. No, za razliku od brojnih drugih protagonista domaće društveno-političke scene, on sa svojim ambicijama nikada nije istrčavao, strpljivo i strateški čekao je svoju priliku nastojeći biti dobar sa svima podjednako. Viđalo ga se tako na ručkovima s utjecajnim HDZ-ovcima bliskim Plenkoviću, nerijetko se i u svojoj rodnoj Požegi družio sa ondašnjim HDZ-ovcima pa i njihovim najpoznatijim članom Franjom Lučićem, rodbinski je povezan s Plenkovićevim ministrom Aladrovićem.

Prijateljske odnose njegovao je i sa bivšim predsjednikom Mesićem, ali i sa Kolindom Grabar-Kitarović te njenim suprugom Jakovom. Jedno vrijeme slovio je za Bandićeva čovjeka, a u vrijeme kada je vodio Hagenu, agenciju koja je nadzirala rad mirovinskih fondova stasala je mirovinska reforma s tri mirovinska stupa. Ta je reforma do danas na snazi.



Simpatizirao je Kovačevića i pokojni Račan, a nakonj njegove smrti distancirao se od Partije te priklonio Bandiću s kojim se u međuvremenu razišao, ali je zato ostao dobar sa Slobodanom Ljubičićem Kikašom. Bio je član uprave ZG holdinga, a na unutarstranačkim izborima u SDP-u obračunavao se s Milanovićem. Kada se sprijateljio sa Čačićem prelazi u HNS, a on ga kao ministar 2012.godine postavlja na čelo Janafa, na kojem se zadržao sve do dana današnjeg.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI