Kruži lažni E-mail članice Uprave Zagrebačkog holdinga

Na brojne e-mail adrese tijekom jučerašnjeg dana stigao je mail koji je izgledao kao da ga je poslala članica Uprave Zagrebačkog holdinga gospođa Marica Dusper. Na društvenim mrežama podijelio ga je gradski zastupnik HNS-a Tomislav Stojak.

U mailu koji je napisan na engleskom jeziku od primatelja se traži da klikom na link pogleda jedan navodno važan dokument.

Definitivno se nije radilo o poruci gospođe Dusper, već o hakerskom uratku koji bi mogao naštetiti lakovjerom korisniku.

“Netko možda hakirao mail članice Uprave Zagrebačkog holdinga?”, Pita se Stojak u svojoj objavi.

“Utvrđuju se okolnosti distribucije elektroničke pošte u kojoj je kao adresa pošiljatelja navedena ona članice Uprave Marice Dusper. Takvi zlonamjerni programi u određenim okolnostima mogu zavarati korisnike informatičkih sustava, ali ne i prodrijeti do posebno štićenih baza podataka ili bilo kojeg od internog programa kojim se Zagrebački holding koristi”, poručili su iz Holdinga.

Ponovo je riječ o klasičnom sustavu tzv. ‘fishing’ mailinga, gdje se mail adresa korisnika može upotrijebiti generički za slanje većeg broja poruka s iste adrese.“Sustav i korisnici su pripremljeni prepoznati ovakve mailove i reagirati”, uvjereni su u Zagrebačkom holdingu, piše Zagrebinfo.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI