‘KRIŠTO RADI ZA DUBOKU DRŽAVU’ Peternel: To što priprema je nemoralno

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Na najave saborske zastupnice Karoline Vidović Krišto o tome da osniva vlastitu stranku reagirao je njen donedavni kolega, analitičar iz Domovinskog pokreta Igor Peternel koji je napisao kako je to njeno pravo te da je podržava u cilju da se bori protiv nepravde i nemorala. ”Problem je samo što već u temelju postoji mali moralni disbalans kod utemeljiteljice te stranke- je li moralno iskoristiti jednu stranku, glumiti na njezinoj listi neovisnost, ušlepati se preko markice, volontera, novčanih resursa i ostale  tehničke podrške u parlament, osvojiti sebi medijski prostor i nakon toga isprovocirati namjerno  sukob i pokazati prave namjere? Tu vjerodostojnost od samoga početka malo šteka jer ne uklapa se u moralno čistunstvo   koje zagovara već upravo suprotno, u najobičniju hrvatsku političku kaljužu!  Čisti mainstream nemorala!

P.S. Koji naravno slučajno ili neslučajno kroz mrvljenje političke scene desnijeg spektra ide na ruku bas toj dubokoj državi protiv koje se navodno dotična dama bori”, komentirao je Peternel.

Podsjetimo neovisna zastupnica Vidović Krišto javno je potvrdila namjere o osnivanju vlastite stranke ne otkrivajući još uvijek kako bi se ona trebala zvati.

“Osnivanje stranke je logičan slijed ako želim mijenjati Hrvatsku, a ne bih se zamjerala svim moćnim strukturama u državi da mi nije namjera dubokih strukturnih promjena u Hrvatskoj. Postoje situacije kada društvene okolnosti zahtijevaju “novi proizvod”. Hrvatski birači očekuju političku stranku u koju mogu imati povjerenje. Postojeće političke stranke se s pravom od birača doživljavaju kao interesne grupacije bez jasnog političkog profila. Stoga je osnivanje nove stranke s jasnim političkim stavovima, ali i ljudima jasnog profila, društvena potreba”, izjavila je za Teleskop te otkrila kako pregovore sa potencijalnim suradnicima još uvijek vodi.  Inače, Vidović Krišto u Sabor je ušla na listi Domovinskog pokreta, a sa Miroslavom Škorom nedavno se rastala napuštajući njihov saborski zastupnički klub zajedno s kolegom Vrkljanom.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI