Kolakušić se požalio kolegama u EP-u zbog zatvorenog sjedišta: Covid je obična prehlada, ne poznajem nijednu osobu koja ima koronavirus

Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Hrvatski europarlamentarac Mislav Kolakušić poslao je pismo svojim kolegama u Europskom parlamentu u kojem se žali što je sjedište Parlamenta zatvoreno zbog pandemije covida 19, tvrdeći da je ta bolest obična prehlada. Glavni argument mu je da ne poznaje nikoga tko je obolio od te bolesti.

“Deseci milijuna naših građana borili su se u brojnim ratovima da sačuvaju demokraciju. Milijuni naših građana žrtvovali su svoje živote za slobodu govora i slobodu kretanja, a mi zatvaramo vrata Parlamenta zbog straha od moguće prehlade”, kaže se u Kolakušićevu pismu, koje je prenio portal Euractiv.

Kolakušić u svom pismu navodi “neospornu činjenicu”, da unatoč tome “što poznaje nekoliko tisuća ljudi, ne poznaje nijednu osobu koja ima covid 19”.

Od početka pandemije u Hrvatskoj je zaraženo više od 45 tisuća ljudi, a više od 530 ih je umrlo iako nisu Kolakušićevi poznanici.

Mnogi zastupnici su nezadovoljni zbog toga što su im oba sjedišta Europskog parlamenta u Bruxellesu i Strasbourgu privremeno ograničila pristup.



Uzrok tome nezadovoljstvu mogla bi biti odluka vodstva Parlamenta da se privremeno zatvori središnji registar nazočnosti parlamentaraca od 2. do 30. studenoga. To znači da zastupnici neće moći dobiti dnevnice, koje iznose 323 eura za svaki dan proveden u Bruxellesu ili Strasbourgu. Taj novac mogu dobiti samo ako ovjere svoju nazočnost u središnjem registru.

Zastupnici Europskog parlamenta rade od ponedjeljka do četvrtka tri tjedna u mjesecu, a jedan tjedan provode u svojim izbornim jedinicama. Za tih 12 dana mjesečno dobiju dnevnice u visini od 3876 eura za pokrivanje troškova boravka i drugih troškova vezanih uz njihov rad.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI