Kninski gradonačelnik bijesan zbog provokacije u Kninu, Stojković odgovara: Osoba koja veliča Srpsku Krajinu nisam ja

Miloš Stojković, koji se predstavlja kao teolog i humanitarac, izazvao je burnu reakciju kninskog gradonačelnika Marka Jelića nakon što je na njegovom Facebook profilu objavljena skandalozna snimka.

Stojković je ovih dana kao povjerenik pravoslavnog Manastira Hilandar za humanitarni rad boravio u posjeti Šibensko-kninskoj županiji, a u Kninu se sastao i s kninskim gradonačelnikom Jelićem kojeg je razbjesnio video uradak u kojem muška osoba veliča Srpsku Krajinu i Knin svojata za Srbiju.

Sporna snimku je objavljena ali i u međuvremenu izbrisana sa Stojkovićeva Facebook profila, a u njoj se može čuti kako muški glas govori:

“Evo nas u srpskoj okupiranoj teritoriji,  snježni dan jučer i danas ovdje, bili smo u Zadru, Benkovcu…Sada smo opet i našoj Krajini, ovo vam je Knin s tvrđave, živjela Srbija odavde. I živjela Srpska Krajina. Oni slave ovdje takozvanu Oluju, pogrom srpskog naroda. Mi smo tu da im pokažemo koliko možemo da je ovo ipak Srpska Krajina. Ovdje na vrhu je njihova zastava, dat će Bog jednog dana da vratimo našu”, rekao je Stojković najavivši da iz Knina idu u Zagreb da se tamo “sretnu s braćom Srbima koji žive u Zagrebu”. Sve se to čuje u snimci koju je objavio Nacional.

Video pogledajte OVDJE.



Na Facebook profilu Miloša Stojkovića danas se može vidjeti samo objava o susretu s kninskim gradonačelnikom Markom Jelićem i nekoliko fotografija njih dvojice, no u komentarima ga mnogi pitaju zašto je uklonio spornu snimku.

“Nekoliko fotografija s Tvrđave u Kninu, a potom i s gradonačelnikom Knina s kojim sam imao, mogu reći, zanimljiv i korektan susret i razgovor”, napisao je.

Stojkovića smo putem Facebooka pitali gdje je nestao video, no na pitanje nam nije odgovorio.

No, za portal ŠibenikIn Stojković opovrgava da je sporan video njegov.

“Nemam nikakve veze s tom objavom, ali baš nikakve! Kao što se jasno može vidjeti, ja sam označen u objavi (ne može se vidjeti jer je video u međuvremenu obrisan; op.a.). Nigdje me na videu nema, niti mog lika niti bilo čega. Marko Jelić i ja smo jedan do drugog dali izjavu na Tvrđavi, rukovali se, grlili i jasno sam za RTS rekao sve onako kako mislim”, rekao je za ŠibenikIN Miloš Stojković.

Stojković tvrdi da je sporni video s Kninske tvrđave snimio netko drugi, a da se na njegovom profilu pojavio jer ga je autor uratka označio u objavi.

“S čovjekom koji je govorio mimo nas šetajući po tvrđavi nemam osobno nikakve veze. On je bio jedan od 5, 6 snimatelja koji uopće nije ni snimao našu pravu dobronamjernu aktivnost, već me je, i ne samo mene, označio u objavi. Jasno je da to nije moj glas, niti ja imam išta s nečijim privatnim mišljenjem”, rekao je Stojković i poručio da političke probleme iz prošlosti, ako ih netko ima, treba rješavati mimo humanitarnih udruga.

Gradonačelnik Jelić: Sramite se!

Kninski gradonačelnik Jelić, bijesan zbog snimke koju je vidio na svom je profilu na društvenim mrežama Stojkoviću poručio da se srami, a njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Sramite se zbog licemjerstva koje živite i koje jeste! Ne ulazim u raspravu o Vašem uratku koji da nije tužan bio bi smiješan jer zastava koja se vije na toj Tvrđavi simbolizira sveto tlo hrvatskog naroda i njegove postojanosti, državnosti i opstojnosti upravo s tog mjesta i tako 13 stoljeća, a i dalje će to biti. Ona je i simbol mira, trenutka kada su pripadnici 7. i 4. gardijske brigade Hrvatske vojske označile kraj rata koji je započela upravo takva retorika koju Vi zagovarate.

Ta zastava na toj Tvrđavi značila je i slobodu hrvatskih građana svih nacionalnosti i konačno oslobođenje naših žitelja srpske nacionalnosti od politike koja je napravila više štete upravo njima i njihovoj kulturi, našoj kulturi, od svih dotadašnjih pošasti koje su nas pogađale jer stotinama godina zajedno gradimo povijest naše hrvatske zemlje. Brojni velikani srpskog roda hrvatske Domovine su obilježili našu i svjetsku prošlost od najvećeg među nama Nikole Tesle, zatim feldmaršala Svetozara Borojevića, književnika Vojina Jelića, Vladana Desnice itd. Namjerno ne nabrajam živuće, a ima ih jako puno. Sramota je za nas iz ovog kraja ne primiti gosta, onog koji dolazi u dobroj namjeri i iskrena srca. Bili ste skupa s povećim društvom osoba koji su se dokazali kao ljudi dobre volje i želje da brinemo o zajedničkoj budućnosti, iznevjerili ste njih i uvrijedili mene. Slušao sam Vas dok ste davali izjavu Radio televiziji Srbije i govorili ste suprotno od onoga što ste objavili u uratku koji je više nego sramotan. Kako je to moguće da jedan kršćanin (hrišćanin) tako prijetvornički živi?

Doveli ste u neugodnu situaciju i ostale domaćine koji su Vas primili u svoj dom. Paroha kninske Parohije koji je izniman čovjek i kršćanin, moj prijatelj, koji se svakodnevno bori za dobrobit svoje pastve i svih nas koji živimo u ovom kraju. Zato što je iskren, a ne licemjer. Također, i Njegovo preosveštenstvo Vladiku dalmatinskog koji je od svog dolaska na mjesto episkopa otvorio mnoga vrata i prozore kršćanskog zajedništva. Trebali ste, dapače, morali bi poslušati besjedu (propovijed) Mitropolita Porfirija na blagdan Sv. Nedjelje u Oćestovu i tada bi ste shvatili kakvo društvo gradimo i čemu težimo.

Knin je hrvatska zemlja i kolijevka našeg postojanja, nama je sveta, to je iskon hrvatskog naroda i države. Svi naši sugrađani su pripadnici i baštinici jednakosti koja potječe iz te povijesti i kršćanskog bratstva i bez obzira na ovaj tužni, kukavički i licemjerni postupak, to će ostati.
Stoga drugi put kad nekome dođete u goste budite pristojni i ponizni jer to je ispravno i ljudski.”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI