Karolina Vidović Krišto: O tome tko će doći na vlast ne odlučuje Plenković, nego birači!

Foto: Pixsell

Saborska zastupnica Kluba Domovinskog pokreta Karolina Vidović Krišto u Hrvatskom saboru održala je konferenciju za medije na temu – Što Vlada skriva?

“Zaključci Vlade u svezi takozvanog radikalizma u društvu nalikuju odlukama Vlade DDR-a iz studenog 1989. godine. Ova Vlada ne razumije da ju je vrijeme pregazilo i da u njihove smicalice nitko više ne vjeruje”, poručila je zastupnica Vidović Krišto.

Prema Vidović Krišto, svi građani razumiju koji je ključni problem u Hrvatskoj, jedino Plenković i njegov najuži kabinet, pa čak ni njegovi ministri, koji se tvrdi, ne oglašavaju, govore jedno, a ogromna većina hrvatskih građana zna da je glavni i ključni problem u divljačkoj korupciji koja podsjeća na Južnoameričke države iz 60-ih godina prošlog stoljeća. Vidović Krišto dodaje kako je riječ o Vladi koja je sama umočena u korupciju, pri tome je uhvaćena na djelu i sada jeftinim štosevima pokušava zamagliti situaciju.

“Hrvatska vlada mora odgovoriti na sljedeće: Tko je iz Vlade odgovoran za štetu od 2 milijarde i 200 milijuna kuna nastalih u aferi Krš-Pađene? Tko je iz HDZ-a i SDP-a odgovoran za štetu u aferi Uljanik, nastalu također hrvatskim poreznim obveznicima, u visini 5 milijardi i 500 milijuna kuna? Tko je odgovoran da je u slučaju Borg na privatnim računima završilo 920 milijuna kuna, opet novca hrvatskih poreznih obveznika, a ovdje je Plenković i osobno upleten? Tko štiti Emila Tedeschija u iživljavanju nad građanima Hvara i, u vrlo vjerojatno, utaji poreza? Zašto dosad nitko nije odgovarao u slučaju Janaf, mračnog kluba u doba lockdowna, brojača novca, i ove megaafere koju uporno skrivaju?”, poručila je Vidović Krišto zahtijevajući odgovore od aktualne Vlade.

Vidović Krišto, uvjerena je kako bi ovaj niz mogao doći ne do 5, već do 500 točaka, te dodala kako je ključna stvar da poduzetnici u Puli, Dubrovniku ili Osijeku ne znaju kako će završiti ovaj mjesec, a predsjednik Vlade se bavi prepucavanjem s predsjednikom na osobnoj razini i ima groteskne konferencije za medije u trajanju od sat vremena.



Bahato kršenje zakona od strane političkih struktura jest uzročnik društvene nejednakosti i korupcije!

“Zaključno, čelni čovjek hrvatske Vlade potpuno je izgubio osjećaj za stvarnost. Stoga zahtijevamo hitni nastavak sjednice Hrvatskog sabora, već sljedeći tjedan na kojoj će prva točka dnevnog reda biti stavljanje Ovršnog zakona izvan snage te obveza donošenja novog, europski usklađenog, pravednog ovršnog zakona. Druga točka, stanje u pravosuđu, te početak sveobuhvatne reforme hrvatskog pravosuđa s naglaskom na dubinske promjene – jer kao što smo u subotu vidjeli, Plenković ne skriva da izravno upravlja DORH-om, te sprječava funkcioniranje pravnog poretka, što je protuustavno i kazneno djelo”, mišljenja je Vidović Krišto.

Podsjetila je kako se Plenković u subotu sastao s predstavnicima policije, DORH-a i tajnih službi SOE.

“Time je povrijedio Ustavom propisanu trodiobu vlasti. To bahato kršenje zakona od strane političkih struktura jest uzročnik društvene nejednakosti i korupcije. Ili izjava njegova o tome da garantira da određena politička stranka neće doći na vlast, u konkretnom slučaju Domovinski pokret! On mora znati – o tome odlučuju birači, a ne on”, jasna je bila zastupnica Vidović Krišto.

Vidović smatra kako je Hrvatska javnost svjesna da samo uređena država, u kojoj zakoni vrijede za sve jednako, to znači, država u kojoj je vladavina prava funkcionalna, može biti i prosperitetna, to jest, njeni građani mogu normalno živjeti te se takvo društvo može uspješno razvijati.

“Plenković i društvo žele sve nas prisiliti da se pomirimo s nepravdom i korupcijom, ali to mu više neće proći. Hrvatsko društvo se demokratski osvješćuje, i ti jeftini jugo-trikovi i prijetnje iz Božinovićevsko-šeksovsko-plenkovićevske kuhinje neće uspjeti!”, zaključila je Vidović Krišto.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI