Karolina Vidović Krišto: HNB i HANFA krše zakon i europske propise na štetu građana koje su obvezni štititi

Saborska zastupnica Kluba Domovinskog pokreta Karolina Vidović Krišto u Hrvatskom saboru održala je konferenciju za medije na temu “HNB i HANFA krše zakon i europske propise na štetu građana koje su obvezni štititi”.

Karolina Vidović Krišto je uputila dopis Hrvatskoj narodnoj banci i Hrvatskoj agenciji za nadzor financijskih usluga tvrdeći kako joj se građani obraćaju s dramatičnim apelom da se nešto poduzme protiv protuzakonitog ponašanja banaka u Hrvatskoj i pojedinih financijskih agencija.

“Nedvojbeno je da HNB i HANFA ne postupaju po zakonu i da ne vrše svoju zadaću u zaštiti hrvatskih potrošača”

“Nedvojbeno je da HNB i HANFA ne postupaju po zakonu i da ne vrše svoju zadaću u zaštiti hrvatskih potrošača. Naime, direktiva EU o nedopuštenim poslovnim praksama i odredbe o GDPR-u nedvosmislene su i potpuno jasne – banke to sustavno krše, kako telefonskim teroriziranjem svojih klijenata, tako i prodajom potraživanja, kršenjem prava klijenata te lihvarskim naplaćivanjem svojih usluga. Zato i ne čudi da sve te banke – razmjerno mjereći njihovo poslovanje u drugim državama – najveću dobit ostvaruju upravo u Hrvatskoj”, poručila je Vidović Krišto.

Dodala je i kako nije protiv tržišnih uvjeta i zarade investitora, dapače smatra kako investitori moraju biti motivirani kako bi u Hrvatskoj mogli ostvariti dobru zaradu, no uz poštivanje europskih tržišnih uvjeta što uključuje i zaštitu potrošača.

“Nažalost, HNB i HANFA ne vrše svoju zakonsku obvezu, već su hrvatski potrošači izloženi na milost i nemilost krupnom kapitalu, što jednostavno nije prihvatljivo. Hrvatska je članica Europske Unije i Hrvati imaju pravo na europska pravila, a ne na divljački, nehumani kapitalizam kojeg štite političke elite. Mi Hrvati smo punopravni građani EU, i tražimo primjenu europskih standarda u Hrvatskoj”, ističe Vidović Krišto.



“Plenković i društvo pričaju o europskim vrijednostima a provode politiku kao korumpirani južnoamerički režimi 70-ih godina. Očekujem žurno djelovanje adresiranih institucija, sukladno zahtjevima iz mog pisma”, zaključila je zastupnica Kluba Domovinskog pokreta

Facebook Comments

Loading...
DIJELI