KARAMARKOVO UMIROVLJENJE IZ POLITIKE: Tko je bio u pozadini njegovog rušenja?

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko gostujući u RTL-u istaknuo je kako je čitava mašinerija bila okrenuta na tome da se makne s čela stranke.

Podsjećamo, Karamarko je stranku i Vladu napustio zbog odluke Povjerenstva za spriječavanje sukoba interesa da je povrijedio načela djelovanja i bio u sukobu interesa.

Karamarko je ovih dana odlučio iznijeti svoju stranu priče u kojem govori da su imali čitav niz problema te se otišlo i ideoloških problema. Smatra kako je zbog tih problema i stekao veliki broj protivnika te da se zalagao da štititi interese Republike Hrvatske.

Naravno, nakon njega na čelu stranke dolazi Andrej Plenković koji je među prvim govorima bio “kako stranka ne može biti talac jedne osobe” i govorio kako će vratiti Inu u vlasništvo. Tomislav Karamarko je isticao kako postoji opasnost od arbitraže i nije bio daleko od istine jer smo je u međuvremenu i izgubili.

Plenković je isticao kako za Hrvatsku Ina strateški važna nacionalna kompanija te da se treba pokrenuti proces otkupa prodajom HEP-a. MOL je javio kako su uvijek spremni sjesti i pričati o budućnosti te kompanije.Oglasio se tada i Ivo Sanader koji je tvrdio da je nepravedno progonjen i žigosan jer se dokazalo na Arbitražnom sudu u Genevi kako nema dovoljno dokaza da je INA prepušta mitom.

Privatizacija INA-e počinje još 2003. godine za vrijeme Ivice Račana. U uži izbor ušli su mađarski MOL, austrijski OMV te ruski Rosnfer koji se na kraju povukao. Račanova Vlada je u konačnici prodala MOL-u 25 posto plus jednu dionicu za 505 milijuna dolara te je kasnije godina MOL samo povećavao svoj vlasnički udjel!

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI