KAOS U HDZ-u! Nitko o tome ne govori na glas: Rat Božinovćevih i Jandrokovićevih kadrova

Malo se tko u HDZ-u Zagrebačke županije iznenadio nedavnim pritvaranjem velikogoričkog gradonačelnika i šefa toga ogranka Dražena Barišića.

Upućeni svjedoče kako je ovaj politički moćnik godinama obilježen kao aferaš. Protiv njega je podneseno mnoštvo prijava, o njegovim upitnim radnjama uvelike se progovaralo i u Velikoj Gorici, a mnogi vjeruju kako je i sam vrh stranke morao imati uvida u njegove čudnovate poslove. Ako već nisu imali uvida u to i Andrej Plenković pa i Gordan Jandroković, mogli su čuti glasine koje prate Barišića, koji je u jeku pritvaranja podnio ostavku na mjesto predsjednika županijskog HDZ-a.

Naprasno Barišićevo privođenje, i podnošenje ostavke u vladajućim redovima otvorila je neka nova pitanja, a jedno od njih jest i pitanje njegova nasljednika u ovoj važnoj i velikoj stranačkoj organizaciji, iz koje se posljednjih desetak dana mogu čuti prilično neugodne priče. Kako tvrdi naš sugovornik iz ovog ogranaka, u organizaciji je stanje u najmanju ruku kaotično, no nitko se o tome ne usudi progovoriti na glas, kako ne bi u probleme ‘uvalio’ kompletnu stranku koja se ionako u Sabornici zbog tanke većine bori za opstanak.

U vrhu stranke upoznati su s problemima koji muče ovaj podijeljeni i kaotični ogranak pa su situaciju pokušali sanirati postavljajući Željka Turka na čelo organizacije do novih izbora. Turk se kao vršitelj dužnosti teško nosi s krizom koja potresa županijskii HDZ u kojem sa strepnjm iščekuju izbore, koji se kako tvrde u vrhu stranke neće dugo čekati. Da se izbori ne bi trebali dugo čekati potvrđuje i to što se po kuloarima šuška kako bi Damir Mikuljan trebao zamijeniti Barišića i to zahvaljujući potpori članstva.

Mikuljanu je navodno naklonjen i sam Plenković, a upućeni pričaju kako je njegova struja i prije Barišićeva uhićenja s njim ulazila u konflikte i to još od europskih izbora kada je njegova struja tražila raspuštanje županijske organizacije zbog nezadovoljstva Barišićem. No, Barišić je u suradnji sa Matom Čičkom Mikulana uspio smijeniti s mjesta šefa Skupštine Zagrebačke županije iako je Mikuljan imao potporu Davora Božinovića.U tom procesu značajnu ulogu mora da je odigralo to što su Barišić i Čičak kadrovi Gordana Jandrokovića, koji se navodno i sada založio za Čičkov ulazak u Sabor.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI