KAD STIŽE ODLUKA O ‘TURUDIĆEVOM SUDU’? Imamo detalje

Ustavni sud uskoro bi se trebao očitovati u ustavnosti zakona o visokom kaznenom sud, odnosno novom sudu koji je s radom trebao početi još ove godine u siječnju. Posao njegova osnutka povjeren je poznatom sucu Ivanu Turudiću, a onda su se u priču upleli SDP-ovi Peđa Grbin i Orsat Miljenić podnoseći zahtjev za ocjenu ustavnosti ovlasti ovog suda u kuloarima znanog i kao Turudićev sud.

Krajem prošle godine Ustavni je sud odgodio početak rada ovoga suda do donošenja odluke o njegovoj ustavnosti, međutim, ta odluka je na čekanju, a Ustavni suci prije donošenja odluke odlučili su se konzultirati kod četiri sveučilišne katedre za kazneno procesno pravo.

Premda je sjednica Ustavnog suda na kojoj se trebala donijeti odluka o pokretanju ovog suda trebala biti održana početkom srpnja, ista je odgođena zbog mišljenja zagrebačke katedere koje je opsežno pa sucima treba vremena za njeno proučavanje, navodno osječka katedra ne vidi ništa sporno u pokretanju ovoga suda i u njegovim ovlastima, no konačnu odluku ipak donosi Ustavni sud.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI