JOSIP ĐAKIĆ PONOVO POKRADEN Policija traga za počiniteljem koji je ukrao 20.000 kuna i vrijedan nakit

Photo: Zarko Basic/PIXSELL

Saborski zastupnik HDZ-a i predsjednik nacionalne HVIDR-e Josip Đakić ponovo pokraden. Iz stana mu je ukradeno oko 20.000 kuna u gotovini, jedna zlatna ogrlica sa zlatnim privjeskom i posvetom iz vremena Domovinskog rata, Bossov sat s posvetom i nekoliko komada bižuterijskog nakita, piše Jutarnji list.

Krađa se dogodila, 5. kolovoza, na Dan domovinske zahvalnosti kad je Đakić bio na proslavi u Kninu. Tri dana kasnije kad se vratio u Viroviticu otkrio je da je pokraden. Prošlo je 12 dana, ali počinitelj još uvijek nije pronađen.

PU virovitičko-podravska otvorila je istragu, podnesena je kaznena prijava protiv nepoznatog počinitelja, ali rezultata još nema. Policija je štetu procijenila na iznos od oko 25.000 kuna.

“Iz policije mi se u međuvremenu nisu javljali, tako da pretpostavljam da i dalje rade na tom slučaju, ali i svim drugima koji se događaju po Virovitici, jer ovo nije usamljen slučaj. Uglavnom, policija radi svoj posao, imaju svoje metode i alate kako otkriti počinitelja, a na meni je da čekam rezultate. Nadam se da će ga što prije otkriti, a ako primijetim da se baš ništa ne događa onda ću vidjeti što ću dalje poduzeti kako bi se ovaj i drugi slučajevi riješili”, rekao je Đakić te dodao kako ovo nije prvi put da je opljačkan.

Opljačkan mu je stan u Zagrebu, a tada mu je ukradena originalna zlatna ogrlica s privjeskom i posvetom. Riječ je o poklonu koji je, kako navodi, dobio od svojih vojnika. “Nakon što mi je to ukradeno dao sam izraditi identičnu takvu ogrlicu i pločicu s istim natpisom, ali je više nisam nosio nego sam je čuvao u vitrini u stanu, a sada je i ona ukradena”.Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI