STIGLA JE KONAČNA ODLUKA: Bernardić i još šest članova izlaze iz SDP-a

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Prema riječima vodećih ljudi SDP-a, danas bi konačno trebao završiti sukob u stranci koji traje već nekoliko mjeseci.

Sve je počelo nakon što su iz stranke isključeni bivši “bernardićevci” – Rajko OstojićZvane Brumnić, Nikša Vukas i Marina Opačak Bilić. Svo četvero su saborski zastupnici i samim time članovi Kluba SDP-a u Saboru.

Predsjednik stranke Peđa Grbin jasno je poručio da oni više ne mogu biti članovi SDP-ova Kluba, ali je naišao na prepreku jer čak 18 članova Kluba odbija izglasati tu odluku. Predsjedništvo i Glavni odbor stranke su potvrdili odluku predsjednika, no 18 članova ju i dalje odbija provesti.

Predsjedništvo SDP-a je tako odlučilo je iz stranke izbaciti sljedeće članove: Franko Vidović. Davorko Vidović, Renata Sabljar Dračevac, Romana Nikolić, Vesna Nađ, Davor Bernardić i Katica Glamuzina, javlja Jutarnji list.

Ostali “pobunjenici” suspendirani su s opomenom.



Premda se protivio izbacivanju kolega, odlukom Predsjedništva nije izbačen Domagoj Hajduković, ali je tijekom rasprave online objavio da se “ponosno isključuje iz stranke”, prenosi Hina.

Odluka je donesena većinom glasova Predsjedništva, a protiv nje su bili Romana Jerković, Domagoj Hajduković i Mišo Krstičević.

 

View this post on Instagram

 

Objavu dijeli Andrija Jarak (@andrijajarakofficial)

Tako su se u središnjicu SDP-a uputili brojni novinari, a među njima i Andrija Jarak koji je sliku iz SDP-a objavio na svome Instragramu.

Mnogi su njegovo prisustvo povezali s krajem SDP-a.

“Stari ako ti od tamo izvještavaš… Game over”, jedan je od komentara njegovih pratitelja.

Bernardić je na svojem Facebook profilu podijelio članak koji je objavio Jutarnji.hr i napisao “Oprosti im Bože, ne znaju što rade”.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI