IZLAZAK IZ PAKLA OVRHA? ‘Da svatko uplati iznos samo jedne kave, pomoglo bi se brojnim ovršenima’

Želim da svaka kuna dođe u prave ruke. Svakoga dana proteklih dva tjedna satima odgovaram na poruke koje mi pristižu u grupu te nastojim pomoći kako znam i mogu.

Rekao je to Dražen Gluvak (27) iz Vodnjana novinarima 24sata. On je s još jednom djevojkom nedavno pokrenuo Facebook grupu pod nazivom “Blokirani i ovršeni pomozimo jedni drugima”.

Cilj je pomoći ovršenima da se deblokiraju prikupljanjem donacija za najhitnije slučajeve. Grupu je otvorio prije dva tjedna, a već ima više od 460 članova. Brojka i dalje raste.

“Tu smo da pomognemo jedni drugima kako bismo bili slobodni, mirno spavali i konačno se riješili svojih problema i dugova, te u konačnici riješili lihvara poput FINA-e i drugih naplatnih agencija. Pomozimo jedni drugima”, piše na stranici grupe. Dražen kaže da je jako emotivan kad su u pitanju nesretne ljudske sudbine.

– Sve funkcionira tako da se direktno uplati donacija na račun jedne osobe kroz mjesec dana. Javljaju se ljudi koji imaju problem, ali i oni koji su odmah spremni uplatiti donaciju kako bi se što prije pomoglo. U protekla dva tjedna pomogli smo gospođi za koju smo do sada prikupili oko 1000 kuna, a treba joj 5000 kuna da bude deblokirana. Ovršena je i molila nas je za pomoć zbog duga koji jednostavno ne može platiti. Njoj se uplatio novac direktno na račun. Sve funkcionira tako da nam osoba koja treba pomoć pošalje svu dokumentaciju iz FINA-e o ovrsi i potom krećemo u akciju pomoći”, objasnio je Dražen.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI