IZBORI U SDP-u SVE NAPETIJI! Stranka u nevolji: Stiže neizvjesna budućnost

Ivo Cagalj/PIXSELL

Do unutarstranačkih izbora u SDP-u ostalo je svega desetak dana, pa se shodno tome i kampanja za šefa najveće oporbene stranke intenzirivala.

Da malo začini ionako paprene stranačke aktivnosti pobrinuo se Ranko Ostojić, prvi čovjek splitsko-dalmatinskog ogranka Partije, koji se u posljednjim trenucima odlučio ponovno natjecati za šefa SDP-a. njegova kandidatura za mnoge je SDP-ovce bila iznenađujuća radi toga što je Ostojić u svojim ranijim medijskiim istupima podržavao kolegu Peđu Grbina, kojemu konkurira i omišaljska načelnica Mirela AhmetovićMarino Percar te zagorski župan Željko Kolar.

Sam je Ostojić priznao kako se u posljednjim trenucima odlučio na kandidaturu ponukan istupom Neretvanske skupine, koja je poručila kako neće podržati niti jednoga kandidata jer žele izbjeći klanovske podjele. Iznerviran njihovim istupom, tvrdeći da su do tada podržavali Grbina, a zatim iznevjerili drugarstvo Ostojić podnosi kandidaturu za predsjednika stranke, čime se kampanja u SDP-u intenzivirala i oživjela. Ostojić među SDP-ovcima ima solidnu potporu, a posebno su mu sklone starije generacije članova, a opisuje ga se i kao najtemperamentnijeg kandidata.

Kritičari Ostojićeve kandidature za predsjednika stranke podsjećaju pak na osnivanje udruge Pozitiva, u lipnju 2017-te godine, na čiju je osnivačku skupinu Ostojić pozvao sve saborske zastupnike SDP-a premda se termin poklapao sa sjednicom Glavnog odbora stranke koja se odvijala na Iblerovom trgu.

Ostojiću se u SDP-u ni sada ne daju pretjerane šanse za pobjedu, no izgleda da je sa svojom pojavom i svojim javnim istupima u konačnici uspio dokazati da je SDP stranka podijeljena na frakcije, ali i stranka koja ide ka neizvjesnoj i opasnoj budućnosti.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI